taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Οι συγχωνεύσεις σχολείων είναι η περιβόητη αναβάθμιση που διαφημίζει κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης» ζητά να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα και να δοθεί έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών. 

Όπως αναφέρει «θύματα της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας είναι τα 7ο και 10ο δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας». 

Παράλληλα καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10 ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς

Το ΥΠΑΙΘ,  στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός σχολείου στην υπηρεσία της αγοράς (με περικοπές των κρατικών πόρων,  με κάλυψη των κενών και των  ελλείψεων με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό) για να καλύψει τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί  με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό. Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούν συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών. 
Η Διεύθυνση Π.Ε.  Β΄Αθήνας, υπηρετώντας αυτή την πολιτική, ξεκίνησε την επίθεσή της και άρχισε τις πιέσεις προς τις σχολικές μονάδες(7ο και 10ο Δημ. Σχολεία Ν.Ιωνίας). Καλούν να βγάλουν εκπαιδευτικούς υπεράριθμους,  εκεί που ο συνολικός αριθμός της τάξης δεν ξεπερνά τους 25 μαθητές.  Αδιαφορούν προκλητικά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική στη μόρφωση των μαθητών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σ΄ αυτά τα τμήματα. Και όλα τα παραπάνω εν μέσω πανδημίας που είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.

Αυτή είναι η περιβόητη αναβάθμιση που διαφημίζει κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ !

ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΑ 7ο και 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ   ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Απαιτούμε: 

  • ⦁    Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών. 
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.
     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γροθιές συγκρούονται με χρώματα στις σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Η Κίνα ζητά την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο και διαμηνύει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αυτοαναγορεύεται σε παγκόσμια αστυνομία»
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Κυρανάκης
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
«Αυτά παραλάβαμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους ή προκειμένου για μουσικούς αναγνωρισμένου ταλέντου, το 15ο...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής