Εκπαιδευτικοί: Όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου τονίζει πως συνεχίζεται ο αγώνας για να μην γίνουν άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τονίζει πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν την «άρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων».

«Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου αλλά και από τις Ενώσεις & συλλόγους γονέων της περιοχής Ν. Ιωνίας και Κηφισιάς, καταγγέλθηκε έντονα το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων κλείνουν τμήματα διαταράσσοντας την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων», αναφέρει και προσθέτει πως αυτές οι ενέργειες έχουν απροσδιόριστες συνέπειες για την ψυχολογία και την μορφωτική πορεία των μαθητών ταλαιπωρώντας εκπαιδευτικούς με μετακινήσεις.

Αναλυτικά:

Από την παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας που έγινε την Πέμπτη 14 – 10 – 2021 στις 09:00 για το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 – 10 – 2021 στις 09:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, από κοινού με τον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», τις Ενώσεις Γονέων Κηφισιάς και Ν. Ιωνίας και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ύστερα από σχετικές εντολές του ΥΠΑΙΘ. 

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αλλά και από τις Ενώσεις & συλλόγους γονέων της περιοχής Ν. Ιωνίας και Κηφισιάς εκφράστηκαν εντονότατες διαμαρτυρίες για την συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων εν μέσω πανδημίας και το στοίβαγμα τόσων πολλών παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες (ιδιαίτερα μικρές όπως στην περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς), ενώ από την πλευρά του Δ. Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το αίτημά μας για δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές το ανώτερο και καταγγέλθηκε έντονα το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων κλείνουν τμήματα διαταράσσοντας την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων με απροσδιόριστες συνέπειες για την ψυχολογία και την μορφωτική πορεία των μαθητών ταλαιπωρώντας εκπαιδευτικούς με μετακινήσεις. Παράλληλα δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε την άρση όλων αυτών των αντικεπαιδευτικών ρυθμίσεων καλώντας τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μην προβεί στις συγχωνεύσεις τμημάτων ενώ του ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις τμημάτων στο μέλλον. 

Από την πλευρά του κου Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας μας δηλώθηκε με προκλητική αναλγησία ότι ο ίδιος συμφωνεί απόλυτα με τις συγχωνεύσεις που έγιναν, διότι αν δεν συμφωνούσε θα είχε παραιτηθεί από τη θέση του, και αυτές γίνονται για να καλυφθούν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω έλλειψης πόρων για προσλήψεις αναπληρωτών. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες μας για το χρόνο που γίνονται οι συγχωνεύσεις, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, μας απάντησε ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί αυτές να γίνουν από τον περασμένο Ιούνιο αλλά το ΥΠΑΙΘ επέλεξε να γίνουν τώρα και γιατί να διαμαρτυρόμαστε αφού και τώρα και στο παρελθόν αν γίνονταν εμείς και πάλι θα φωνάζαμε, ενώ μας είπε ακόμα ότι δεν δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί και σε νέες συγχωνεύσεις τμημάτων στο μέλλον. 

Στη βάση αυτή το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την άρση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και ρυθμίσεων του ΥΠΑΙΘ σε ό, τι αφορά τις συγχωνεύσεις τμημάτων από κοινού με τους γονείς με πολύμορφες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες προς όλες τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, ΥΠΑΙΘ). 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΑΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gabriil-sakellaridis.jpg
Σακελλαρίδης: Μαύρη τρύπα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θλίβουν όσα συμβαίνουν
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια «μαύρη τρύπα» που ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς
Σακελλαρίδης: Μαύρη τρύπα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θλίβουν όσα συμβαίνουν