Εκπαιδευτικοί: Όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου τονίζει πως συνεχίζεται ο αγώνας για να μην γίνουν άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τονίζει πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν την «άρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων».

«Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου αλλά και από τις Ενώσεις & συλλόγους γονέων της περιοχής Ν. Ιωνίας και Κηφισιάς, καταγγέλθηκε έντονα το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων κλείνουν τμήματα διαταράσσοντας την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων», αναφέρει και προσθέτει πως αυτές οι ενέργειες έχουν απροσδιόριστες συνέπειες για την ψυχολογία και την μορφωτική πορεία των μαθητών ταλαιπωρώντας εκπαιδευτικούς με μετακινήσεις.

Αναλυτικά:

Από την παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας που έγινε την Πέμπτη 14 – 10 – 2021 στις 09:00 για το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 – 10 – 2021 στις 09:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, από κοινού με τον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», τις Ενώσεις Γονέων Κηφισιάς και Ν. Ιωνίας και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ύστερα από σχετικές εντολές του ΥΠΑΙΘ. 

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αλλά και από τις Ενώσεις & συλλόγους γονέων της περιοχής Ν. Ιωνίας και Κηφισιάς εκφράστηκαν εντονότατες διαμαρτυρίες για την συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων εν μέσω πανδημίας και το στοίβαγμα τόσων πολλών παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες (ιδιαίτερα μικρές όπως στην περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς), ενώ από την πλευρά του Δ. Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το αίτημά μας για δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές το ανώτερο και καταγγέλθηκε έντονα το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων κλείνουν τμήματα διαταράσσοντας την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων με απροσδιόριστες συνέπειες για την ψυχολογία και την μορφωτική πορεία των μαθητών ταλαιπωρώντας εκπαιδευτικούς με μετακινήσεις. Παράλληλα δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε την άρση όλων αυτών των αντικεπαιδευτικών ρυθμίσεων καλώντας τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μην προβεί στις συγχωνεύσεις τμημάτων ενώ του ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις τμημάτων στο μέλλον. 

Από την πλευρά του κου Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας μας δηλώθηκε με προκλητική αναλγησία ότι ο ίδιος συμφωνεί απόλυτα με τις συγχωνεύσεις που έγιναν, διότι αν δεν συμφωνούσε θα είχε παραιτηθεί από τη θέση του, και αυτές γίνονται για να καλυφθούν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω έλλειψης πόρων για προσλήψεις αναπληρωτών. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες μας για το χρόνο που γίνονται οι συγχωνεύσεις, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, μας απάντησε ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί αυτές να γίνουν από τον περασμένο Ιούνιο αλλά το ΥΠΑΙΘ επέλεξε να γίνουν τώρα και γιατί να διαμαρτυρόμαστε αφού και τώρα και στο παρελθόν αν γίνονταν εμείς και πάλι θα φωνάζαμε, ενώ μας είπε ακόμα ότι δεν δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί και σε νέες συγχωνεύσεις τμημάτων στο μέλλον. 

Στη βάση αυτή το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την άρση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και ρυθμίσεων του ΥΠΑΙΘ σε ό, τι αφορά τις συγχωνεύσεις τμημάτων από κοινού με τους γονείς με πολύμορφες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες προς όλες τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, ΥΠΑΙΘ). 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΑΣ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Πανελλαδικές 2023: Επιτολή διαμαρτυρίας υποψήφιας σχετικά με την ασάφεια των θεμάτων της Βιολογίας
Πανελλήνιες 2023: "Θεωρώ επιβεβλημένο προς αποκατάσταση κάθε αδικίας σε βάρος εμού και των συνυποψηφίων μου"
Πανελλαδικές 2023: Επιτολή διαμαρτυρίας υποψήφιας σχετικά με την ασάφεια των θεμάτων της Βιολογίας
dimotiko_taxi
Και παράνομα φροντιστήρια μαθητών Δημοτικού για τις εξετάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων...
Η προετοιμασία για το σχολείο της δήθεν ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και η, πανάκριβη πλέον, πρόσβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Και παράνομα φροντιστήρια μαθητών Δημοτικού για τις εξετάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων...