ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Σε κινητοποίηση καλούν οι εκπαιδευτικοί
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καλεί σε κινητοποίηση στις 18 Οκτωβρίου - «Να μην γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων»

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών είναι «η περιβόητη αναβάθμιση που διαφημίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Όπως υπογραμμίζει ο σύλλογος στην ανακοίνωση, μόλις ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, ήδη δρομολογούνται οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μάλιστα εν μέσω πανδημίας που είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.

Μάλιστα αναφέρει πως η διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής, «υπηρετώντας την πολιτική του υπουργείου ξεκίνησε την επίθεσή της», καλώντας τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν στη μείωση τμημάτων.

«Αδιαφορούν προκλητικά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική στη μόρφωση  των μαθητών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σ΄ αυτά τα τμήματα», όπως αναφέρει.

Ακόμη, καλεί σε κινητοποίηση γονείς και εκπαιδευτικούς, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ούτε  να το σκέφτονται το ΥΠΑΙΘ  και  η  Διεύθυνση Αν. Αττικής  για  συγχωνεύσεις  τμημάτων!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10 ΣΤΙΣ 13.30  ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ,  στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός σχολείου στην υπηρεσία της αγοράς (με περικοπές των κρατικών πόρων,  με κάλυψη των κενών και των  ελλείψεων με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό) για να καλύψει τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί  με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό. Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούν συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής, υπηρετώντας αυτή την πολιτική, ξεκίνησε την επίθεσή της και άρχισε τα τηλέφωνα σε διευθυντές σχολικών μονάδων, για να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων. Καλούν σήμερα να βγάλουν εκπαιδευτικούς υπεράριθμους,  εκεί που ο συνολικός αριθμός της τάξης δεν ξεπερνά τους 25 μαθητές.  Αδιαφορούν προκλητικά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική στη μόρφωση  των μαθητών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σ΄ αυτά τα τμήματα. Και όλα τα παραπάνω εν μέσω πανδημίας που είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.
Αυτή είναι η περιβόητη αναβάθμιση που διαφημίζει κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ !

ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ΤΟ 10ο ΚΑΙ ΤΟ 14ο ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ