sillifthentes sepolia polytexneio 2020
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Την αθώωση των συλληφθέντων στην κινητοποίηση στα Σεπόλια, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020 ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Οικογένεια συνελήφθη και χτυπήθηκε από την αστυνομία, ενώ ο πατέρας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και κατέληξε στο νοσοκομείο

Την αθώωση των τεσσάρων συλληφθέντων στην κινητοποίηση στα Σεπόλια, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 2020 ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά. Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, χτυπώντας και αυτές, καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα του Δημήτρη Καττή, την αδελφή του Λυδία Καττή, τον οικογενειακό τους φίλο Μάκη Λιβάνη και τον φοιτητή-κάτοικο της περιοχής Νικόλα Καβακλή.

Μάλιστα ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε νοσηλεία.

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Την Τετάρτη 13/10/2021 θα διεξαχθεί μια δίκη με κατηγορούμενους τους τέσσερεις από τους πέντε συλληφθέντες στα Σεπόλια μετά τη λήξη της πορείας, που έγινε από το σταθμό Λαρίσης προς τα Σεπόλια για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ για τον πέμπτο, που, από την επίθεση που δέχτηκε, τον οδήγησαν φρουρούμενο στο νοσοκομείο, έχει ξεκινήσει επίσης διωκτική διαδικασία.

Οι κατηγορίες ξεκινούν από διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων covid και φτάνουν μέχρι επικίνδυνη σωματική βλάβη, και αντίσταση κατά της αρχής.

Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες, που κατασκευάστηκαν από τους αστυνομικούς, αποτελούν προσπάθεια να συγκαλύψουν την τρομοκρατική επίθεση και την απύθμενη βία που ασκήθηκε από μεριάς τους εκείνη τη μέρα. Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα από τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, που ασκείται από τους κυβερνώντες και στοχεύει γενικότερα στην τρομοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών.

Απόδειξη ότι με κυβερνητική απόφαση απαγορεύτηκε σε φορείς ακόμα και η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο τις μέρες της επετείου, ενώ έγινε κατάθεση από κρατικούς αξιωματούχους, ότι απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες και σε πολλές πόλεις όπως και στην Αθήνα κτυπήθηκαν άγρια όσες έγιναν και ότι τα μέτρα covid αποτελούσαν πρόσχημα, αφού τηρήθηκαν στις πορείες, σε αντίθεση με το τι έγινε με τις αστυνομικές επιθέσεις και τις συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων στα αστυνομικά τμήματα.

Η συγκεκριμένη πορεία σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, είναι γνωστό ότι εξελίχτηκε ειρηνικά και με τήρηση των μέτρων προφύλαξης από covid και κατέληξε στο σταθμό του μετρό στα Σεπόλια και πλήθος βίντεο και στοιχείων το επιβεβαιώνουν. Μετά το τέλος της και κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των περισσότερων προς το σταθμό του μετρό, νέοι και μεγαλύτεροι που κατοικούν στη γειτονιά πήγαιναν στα σπίτια τους, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί που με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκαν πισώπλατα πάνω σε όσους βάδιζαν με εμφανή στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάνουν συλλήψεις στο σωρό.

Κτύπησαν τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, κτυπώντας και αυτές καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα του Δημήτρη Καττή, την αδελφή του Λυδία Καττή, τον οικογενειακό τους φίλο Μάκη Λιβάνη και τον φοιτητή-κάτοικο της περιοχής Νικόλα Καβακλή.

Μάλιστα ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του κτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι, ενώ δέχτηκε και λεκτική σεξιστική επίθεση μέσα στο Α.Τ.. Τα γεγονότα και όπως φάνηκε από πλήθος μαρτυρίες και οπτικό υλικό καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική δίωξη-σκευωρία.

Στόχος της να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και να εμπεδωθεί ο φόβος. Η επιθετικότητα της αστυνομίας, η ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, η στοχοποίηση διαδηλωτών και της νεολαίας δεν θα περάσουν. Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και καταδίκης της κυβερνητικής-αστυνομικής επίθεσης έχει εκδηλωθεί. Κομμάτι του είμαστε και εμείς. 

Απαιτούμε:

–Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης

–Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά με ψωμί του τοστ
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα
Μόνο οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν τη σπαζοκεφαλιά τόσο γρήγορα
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα