foititis sepolia
Στο νεαρό φοιτητή και στην οικογένειά επιρρίπτουν ευθύνες οι αστυνομικοί για τη βίαιη σύλληψη στα Σεπόλια, λίγες ώρες μετά το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα εμφράγματος κατέληξε 55χρονος μετά τη βίαιη σύλληψη του γιου του, κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα στα Σεπόλια, στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στον άνδρα, ο οποίος είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να ζητήσει την απελευθέρωση του φοιτητή γιου του, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες, με αποτέλεσμα να προκληθεί φόρτιση και να εμφανίσει αδιαθεσία. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταφέρει ότι η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο νεαρός φοιτητής συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, γιατί «πετούσε εναντίον τους πέτρες», ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η σύλληψη έγινε μέσα στο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει. Κατά τη σύλληψη δημιουργήθηκε ένταση καθώς γείτονες αντέδρασαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον νεαρό, ο οποίος οδηγήθηκε τελικά στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. Κολωνού, επειδή το περιστατικό ξέφευγε από την αρμοδιότητα του, έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο συλληφθείς στην Κρατική Ασφάλεια η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις προσαχθέντων και συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα. Ενώ ο νεαρός είχε φύγει, στο αστυνομικό τμήμα έφτασε ο πατέρας του μαζί με την 22χρονη αδελφή του και δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι η οικογένεια του φοιτητή δημιούργησαν επεισόδιο, γι' αυτό τους συνέλαβαν. Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση, γι' αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη του και τα άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Όπως ανέφερε νωρίτερα εκπαιδευτικός στο alfavita.gr, εκπρόσωποι σωματείων, εκπαιδευτικοί και πολίτες μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα στα Σεπόλια, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο νεαρός φοιτητής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής