«Το σχολείο στην ένδεια, η εκπαίδευση και οι αγώνες στα δικαστήρια», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε., όπου καταγγέλλουν τις συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων. 

Τονίζουν πως η εκπαίδευση βυθίζεται σε ένδεια με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε πληθωρικά τμήματα και τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας.

«Βαφτίζουν «εξορθολογισμό» του εκπαιδευτικού προσωπικού την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες μετά από 2 χρόνια πανδημίας απαιτούν αραίωση τμημάτων μέχρι 15 μαθητές, μαζικές προσλήψεις-μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών», επισημαίνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σχολείο στην ένδεια, η εκπαίδευση και οι αγώνες στα δικαστήρια!

Κλείνουν τμήματα, περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Ο αυταρχισμός της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘ δεν έχει τελειωμό. Νέο κύμα περικοπών, συμπτύξεων και κατάργησης τμημάτων επιβάλλεται με εντέλεσθαι του Υπουργείου στις Διευθύνσεις, τσακίζοντας κάθε έννοια μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών μας.

Σε όλη την Ελλάδα και τις Διευθύνσεις της χώρας φτάνουν οδηγίες για εφαρμογή κόφτη στα κενά, διαγράφοντας εκατοντάδες σχολικά τμήματα από το χάρτη της εκπαίδευσης. Απροκάλυπτα η Κεραμέως κατηγορεί και συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς, εμπαίζει τους αναπληρωτές έχοντας τους σε αναμονή για την τρίτη φάση προσλήψεων, ενοχοποιώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών ως υπεύθυνους για τις ελλείψεις προσωπικού 2 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων. Μάλιστα οι αποφάσεις για το κλείσιμο συγκεκριμένων τμημάτων έρχονται προαποφασισμένες και κλειδωμένες από το Υπουργείο, προς υλοποίηση!

Τα παχιά λόγια της Κεραμέως και του νόμου 4823 για «ενδυνάμωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου», αποδεικνύονται ότι υπηρετούν με ευλάβεια τις μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, για τσάκισμα του δημόσιου σχολείου με δραστικές περικοπές και μορφωτικούς αποκλεισμούς.

Είναι ψυχροί εκτελεστές, τεχνοκράτες λογιστές-ορκισμένοι «δολοφόνοι» της δημόσιας εκπαίδευσης!

Καμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα των περικοπών με την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Βαφτίζουν «εξορθολογισμό» του εκπαιδευτικού προσωπικού την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες μετά από 2 χρόνια πανδημίας απαιτούν αραίωση τμημάτων μέχρι 15 μαθητές, μαζικές προσλήψεις-μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών.

Οι 40.000 αποκλεισμένοι μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η τράπεζα θεμάτων και οι εξετάσεις PISA στο δημοτικό, φανερώνουν το μένος τους ενάντια στα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Θέλουν να διαμορφώσουν ημιμαθείς εργαζομένους, «κομμένους» στα μέτρα των αναγκών των αφεντικών και των επιχειρηματιών. Κέρδη για τους σχολάρχες, ανεργία για τους μη-προνομιούχους.

Συναδέλφισσες-οι,

Η εκπαίδευση βυθίζεται στην ένδεια με τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να στοιβάζονται σε πληθωρικά τμήματα και τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά απλόχερα σε αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και φρεγατών-αστρονομικού κόστους στις πλάτες του λαού, προβαίνει σε  προσλήψεις αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο.

Άμεσα καλούμε τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να παρέμβουν και τα σωματεία να αποτρέψουν με συλλογική δράση κάθε απόπειρα εφαρμογής του κόφτη!

Οι ανάγκες των μαθητών μας δε χωράνε σε λογιστικά φύλλα ούτε είναι υπόλοιπα διαιρέσεων και υπολογισμών.
Αποτελούν τον Φάρο του Αγώνα μας!

Η μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση και το σχολείο των περικοπών, είναι συνολική, αφορά γονείς-μαθητές-εργαζόμενους και καθορίζει το παρόν και το μέλλον του σχολείου και της κοινωνίας!
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-1024x585.jpg
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και...
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι...
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της