ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ν. Κεραμέως: Αδύνατον να διπλασιαστούν τα τμήματα και οι εκπαιδευτικοί
INTIME|ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Η υπουργός Παιδείας αρνήθηκε την κριτική που της ασκείται λέγοντας ότι είναι ασφαλής η λειτουργία σχολείων και Πανεπιστημίων - Τα κενά που δημιουργούνται λόγω αδειών ειδικού σκοπού καλύπτονται εντός εβδομάδας, είπε

Για τα τεστ κορονοϊού στα σχολεία, τα κενά αλλά και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η μπάλα στην εξέδρα για τα πολυπληθή τμήματα

Αρνήθηκε την κριτική που ασκείται στο υπουργείο του οποίου προΐσταται ότι για μία ακόμη πανδημική σχολική χρονιά δεν φρόντισε να αραιώσει τον αριθμό των μαθητών εντός των τάξεων, λέγοντας:

«Στην Αθήνα ο μέσος όρος στα Δημοτικά είναι 18 μαθητές. Το 27 μαθητές που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανόνας». Επικαλέστηκε, μάλιστα, στοιχεία του ΟΟΣΑ βάσει των οποίων η Ελλάδα είναι τέταρτη στον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη και υποστήριξε ότι στην Αθήνα ο μέσος όρος στα Δημοτικά είναι 18 μαθητές. Στα Λύκεια 21. Στα Γυμνάσια 22. Στα νηπιαγωγεία 20.

Βεβαίως, την κριτική για τα πολυπληθή τμήματα δεν την ασκεί μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι ίδιοι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, με τις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών να τονίζουν με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των μαθητών μέσα στις τάξεις μέσω εξεύρεσης νέων χώρων. 

Στο ερώτημα γιατί δεν εξασφάλισε αίθουσες για την αποσυμφόρηση των υπαρχόντων τμημάτων, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το δίχρονο νηπιαγωγείο, δηλαδή την επέκταση του νηπιαγωγείου και στις ηλικίες 4-5 ετών. Δεν μπόρεσε να το κάνει αυτό γιατί δεν βρήκε αίθουσες για μία από τις χρονιές τους σχολείου, όχι για 14».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού (πάνω από 80%) των εκπαιδευτικών και τον αυξημένο αριθμό τεστ σε περίπτωση κρούσματος, που εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, προσθέτοντας ότι τώρα γίνονται οι δηλώσεις των μαθητών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα μαθήματα λόγω του ότι ανήκουν οι ίδιοι ή άτομα με τα οποία συνοικούν σε ευπαθείς ομάδες και διαμορφώνονται αναλόγως τα διαδικτυακά τμήματα.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο, ότι δηλαδή εφόσον δεν εμβολιάζονται υποχρεούνται να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με ευθύνη δική τους και το κόστος να βαραίνει τους ίδιους και ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με αυτό το πλαίσιο τότε «προβλέπεται αναστολή εργασίας».

Κενά και προσλήψεις

Αναφορικά με τα κενά που παρατηρήθηκαν στα σχολεία, η Ν. Κεραμέως, αφού διαφήμισε τους 11.700 διορισμούς, είπε ότι βάσει νομοθετικού πλαισίου «οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν τελευταία στιγμή, για λόγους υγείας, κάποιες άδειες», άδειες οι οποίες, όπως υποστηρίζει, καλύπτονται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Τέλος, για την επικείμενη λειτουργία των Πανεπιστημίων, είπε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία χαρακτήρισε «πολύ ελπιδοφόρα» σε μέλη ΔΕΠ, προσωπικό και φοιτητές είναι τέτοια που μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»