ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σεισμός στην Κρήτη-Εκπαιδευτικοί: Αντί να στηρίξουν τους μαθητές εφαρμόζουν τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS
«Η Περιφέρεια Κρήτης αντί να οργανώσει ομάδες, ελέγχου στατικότητας των σχολικών κτιρίων, αντί να σταθεί έμπρακτα και άμεσα δίπλα στους ανθρώπους οι οποίοι θα μείνουν απόψε στην ύπαιθρο, προχώρησε στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης για τις 28-29 Σεπτεμβρίου όπου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία», καταγγέλλουν δύο συνδικαλιστικά σχήματα εκπαιδευτικών

Την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να εφαρμόσει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κλειστά σχολεία μετά τον ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές και έναν νεκρό καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση ΠΕ και η Αριστερή Παρέμβαση - Συσπείρωση ΔΕ.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «η Περιφέρεια Κρήτης αντί να οργανώσει ομάδες, ελέγχου στατικότητας των σχολικών κτιρίων, αντί να σταθεί έμπρακτα και άμεσα δίπλα στους ανθρώπους οι οποίοι θα μείνουν απόψε στην ύπαιθρο, προχώρησε στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης για τις 28-29 Σεπτεμβρίου όπου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Μεγαλύτερες ακόμα ευθύνες έχουν οι εκπαιδευτικές διευθύνσεις οι οποίες γνωρίζουν με ποιες συνθήκες αποχώρησαν οι μαθητές σήμερα, (χωρίς τσάντες, βιβλία, τετράδια). Μήπως δεν τα θεωρούν απαραίτητα;».

Τα δύο συνδικαλιστικά σχήματα των εκπαιδευτικών ζητούν να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση «και να φροντίσουν άμεσα να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με τους μετασεισμούς να συνεχίζονται, με εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι θα κοιμηθούν απόψε σε σκηνές, με εκατοντάδες επίσης οικογένειες οι όποιες δεν γνωρίζουν αν θα μείνουν στα σπίτια τους το βράδυ, με μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς να μην έχουν ακόμα ξεπεράσει το ισχυρό σοκ του σημερινού σεισμού, με τις τσάντες και τα βιβλία των παιδιών στα σχολεία ,στάλθηκε στα σχολεία η παρακάτω οδηγία:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την Τρίτη 28-09-2021 και την Τετάρτη 29-09-2021, ενεργοποιείται άμεσα η λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλες τις σχολικές μονάδες, όπου είναι εφικτό, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν ανά δήμο, και για όσο χρονικό διάστημα ισχύσει η αναστολή.

Δ/νση Π.Ε. Ηρακλείου

Προφανώς η αγωνία και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κρήτης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ Ηρακλείου, ξεκινάει και σταματά στο webex και στην εύκολη λύση του "τηλεσχολείου".

Η Περιφέρεια Κρήτης αντί να οργανώσει ομάδες, ελέγχου στατικότητας των σχολικών κτιρίων, αντί να σταθεί έμπρακτα και άμεσα δίπλα στους ανθρώπους οι οποίοι θα μείνουν απόψε στην ύπαιθρο, προχώρησε στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης για τις 28-29 Σεπτεμβρίου όπου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. 

Μεγαλύτερες ακόμα ευθύνες έχουν οι εκπαιδευτικές διευθύνσεις οι οποίες γνωρίζουν με ποιες συνθήκες αποχώρησαν οι μαθητές σήμερα, (χωρίς τσάντες, βιβλία, τετράδια). Μήπως δεν τα θεωρούν απαραίτητα;

Γνωρίζουν επίσης ότι η πρώτη μέριμνα για τις οικογένειες είναι η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μελών τους και όχι ο εγκλεισμός τους στα σπίτια για τις ανάγκες της  τηλεκπαίδευσης.

Στο ίδιο έργο θεατές όπως και πέρσι το χειμώνα για τη μέρα που χιόνισε. 

Στο ίδιο έργο θεατές όλο το διάστημα της πανδημίας, με τη σκόπιμη αδιαφορία της κυβέρνησης για την  ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για τη λήψη μέτρων ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων με μείωση των μαθητών ανά τμήμα. 

Στην ίδια φαρσοκωμωδία για τα μάτια του κόσμου από κυβέρνηση υπουργείο και διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ.Ε, καλούμε: τους συναδέλφους να μην την εφαρμόσουν, αφού πουθενά δεν καθίσταται αυτό εφικτό και απαιτούμε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης να πάρουν πίσω αυτήν την επιεικώς ανεύθυνη εντολή και να φροντίσουν άμεσα να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Οι συνάδελφοι εξάλλου και σήμερα έδειξαν με τον υποδειγματικό τρόπο ασφαλούς εκκένωσης των τάξεων και συνολικότερα διαχείρισης της κατάστασης, την υπευθυνότητα και την ετοιμότητά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, δημόσιο σε 3 ημέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

9μηνα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

filaki
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ με σιδερένια σχάρα από φρεάτιο
Το γεγονός σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ περίμεναν να μεταφέρουν ασθενή...
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη με σιδερένια σχάρα
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας. Η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων...
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτης–Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου – Τα Πατήσια...
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
kakokairia xalkidiki © Intime p.a.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία -Απεγκλωβισμοί κατοίκων
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πέντε σημεία - Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία