ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί Ικαρίας – Φούρνων: «Όχι» στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
Menelaos Myrillas / SOOC
«Εξοντωτική και κατακριτέα» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων τη συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία

Κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τάσσετε η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, η οποία καλέι τους πολίτες να παλέψουν για την κατάργησή της.

«Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, ζητά «να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα».

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα» καταλήγει.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά, το ψήφισμα του ΓΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων:

Ως Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων , αφού συνήλθαμε ως σώμα και συζητήσαμε καταλήξαμε στα ακόλουθα:

Απορρίπτουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας να παλέψουν για την κατάργηση της.

Τα εμβόλια  όσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την ανάπτυξη φαρμάκων, την πρωτοβάθμια υγεία, τα  εξοπλισμένα δημόσια νοσοκομεία, και τα μαζικά στοχευμένα τεστ, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητα έχουν αποτελέσει και εργαλεία πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαράθεσης και κοινωνικής πόλωσης στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Λέμε «ναι» στον εμβολιασμό , λέμε «όχι» στην επιβολή τους με διάφορους εκβιασμούς και διλήμματα.

Ζητάμε καθολική πρόσβαση σε εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και φάρμακα χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.

Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός. Να καταργηθεί κάθε διαχωρισμός και αποκλεισμός λόγω εμβολιασμού ή μη. Πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους ανεξαιρέτως. Δωρεάν συστηματικός προληπτικός έλεγχος για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα (αραίωση τμημάτων με 15 μαθητές, προσλήψεις καθηγητών, μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία κλπ)

Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα. Το επιχείρημα πως όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτρέπεται να εργαστούν , άρα να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους , είναι ηθικά απαράδεκτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βιασμός 8χρονου στη Ρόδο - Ραγδαίες εξελίξεις: Κατέθεσε ο παππούς του κοριτσιού

Τι ισχύει για τις αναθέσεις μαθημάτων στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο - ΕΠΑΛ

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της, η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της,...
Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
emvolio
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
Διαπιστώθηκε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας που είχαν πλέον αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό...
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
πυροσβεστική
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό
Η φωτιά καίει μέσα στο σπίτι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν για να μην επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό