emvolio-koronoiou
Menelaos Myrillas / SOOC
«Εξοντωτική και κατακριτέα» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων τη συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία

Κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τάσσετε η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, η οποία καλέι τους πολίτες να παλέψουν για την κατάργησή της.

«Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, ζητά «να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα».

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα» καταλήγει.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά, το ψήφισμα του ΓΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων:

Ως Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων , αφού συνήλθαμε ως σώμα και συζητήσαμε καταλήξαμε στα ακόλουθα:

Απορρίπτουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας να παλέψουν για την κατάργηση της.

Τα εμβόλια  όσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την ανάπτυξη φαρμάκων, την πρωτοβάθμια υγεία, τα  εξοπλισμένα δημόσια νοσοκομεία, και τα μαζικά στοχευμένα τεστ, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητα έχουν αποτελέσει και εργαλεία πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαράθεσης και κοινωνικής πόλωσης στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Λέμε «ναι» στον εμβολιασμό , λέμε «όχι» στην επιβολή τους με διάφορους εκβιασμούς και διλήμματα.

Ζητάμε καθολική πρόσβαση σε εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και φάρμακα χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.

Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός. Να καταργηθεί κάθε διαχωρισμός και αποκλεισμός λόγω εμβολιασμού ή μη. Πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους ανεξαιρέτως. Δωρεάν συστηματικός προληπτικός έλεγχος για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα (αραίωση τμημάτων με 15 μαθητές, προσλήψεις καθηγητών, μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία κλπ)

Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα. Το επιχείρημα πως όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτρέπεται να εργαστούν , άρα να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους , είναι ηθικά απαράδεκτο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευλαμπία Ρέβη
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
ο επόμενο διάστημα, η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες...
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
Γάτα
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Το νιαούρισμα είναι επικοινωνία, αλλά όταν γίνεται επίμονο μπορεί να κρύβει ανάγκες, στρες ή ακόμη και πρόβλημα υγείας
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
καιρος
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική
Καιρός: Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα φέρνουν λασποβροχές, καταιγίδες και θερμοκρασίες έως 20°C
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική