Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
emvolio-koronoiou
Menelaos Myrillas / SOOC
«Εξοντωτική και κατακριτέα» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων τη συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία

Κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τάσσετε η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, η οποία καλέι τους πολίτες να παλέψουν για την κατάργησή της.

«Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, ζητά «να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα».

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα» καταλήγει.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά, το ψήφισμα του ΓΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων:

Ως Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων , αφού συνήλθαμε ως σώμα και συζητήσαμε καταλήξαμε στα ακόλουθα:

Απορρίπτουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας να παλέψουν για την κατάργηση της.

Τα εμβόλια  όσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την ανάπτυξη φαρμάκων, την πρωτοβάθμια υγεία, τα  εξοπλισμένα δημόσια νοσοκομεία, και τα μαζικά στοχευμένα τεστ, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητα έχουν αποτελέσει και εργαλεία πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαράθεσης και κοινωνικής πόλωσης στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Λέμε «ναι» στον εμβολιασμό , λέμε «όχι» στην επιβολή τους με διάφορους εκβιασμούς και διλήμματα.

Ζητάμε καθολική πρόσβαση σε εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και φάρμακα χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.

Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός. Να καταργηθεί κάθε διαχωρισμός και αποκλεισμός λόγω εμβολιασμού ή μη. Πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους ανεξαιρέτως. Δωρεάν συστηματικός προληπτικός έλεγχος για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα (αραίωση τμημάτων με 15 μαθητές, προσλήψεις καθηγητών, μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία κλπ)

Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα. Το επιχείρημα πως όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτρέπεται να εργαστούν , άρα να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους , είναι ηθικά απαράδεκτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή 16/1 μέλη σωματείων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας και οι...
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
endooikogeniakivia
Αργυρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της, στην Αργυρούπολη
Αργυρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της