Εκπαίδευση 0

Νέα σχολική χρονιά: Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά

matina-pagoni
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Oι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21%

Τον προβληματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά, εξέφρασε η κ. Παγώνη τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων.  

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21% και έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς των παιδιών τους.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση για την εξέλιξη του κορονοιού τα Χριστούγεννα αρχές Οκτωβρίου τέλος Σεπτεμβρίου.

Πιο αργά οι εισηγήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε θα ανακοινωθεί η 3η δόση για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ενώ υπογράμμισε πως ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Βάση των μελετών σωστά γίνεται αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Ερωτηθείσα για την επιλογή να εμβολιαστούν αρχικά με την τρίτη δόση οι 60 ετών και πάνω και οι υγειονομικοί, εξήγησε πως στην Ελλάδα πάμε πιο σιγά όσο αναφορά τις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωρoύμε.

«Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους» είπε ενδεικτικά.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση