ειδική αγωγή σεμινάριο
«Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών», επισημαίνεται σχετικά

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα της απολυμένης εκπαιδευτικού από τα Αρσάκεια Σχολεία δηλώνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας.

«Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών», αναφέρεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΙΕΛ Αχαΐας:

Αλληλεγγύη στον αγώνα της απολυμένης συναδέλφισσάς μας από τα Αρσάκεια Σχολεία - Το φίμωτρο στην εκπαιδευτική κοινότητα δε θα περάσει!

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στηρίζουμε έμπρακτα τον δικαστικό αγώνα της εκπαιδευτικού και μέλους του σωματείου μας Β.Β. κατά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με παρέμβαση με δικηγόρο στο επικείμενο δικαστήριο. Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Ο Σύλλογός μας είχε λάβει γνώση εγκαίρως για την αποστολή συλλογικής επιστολής για τις κάμερες προς τη διοίκηση και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που υπέγραψαν. Καταγγέλλουμε ότι η διεύθυνση και η διοίκηση του σχολείου αγνόησαν επιδεικτικά τις ενέργειες του σωματείου μας προκειμένου να ενημερωθούμε επισήμως για την αιτία που καταγγέλθηκε η σύμβαση της συναδέλφισσας και προκειμένου να επιστρέψει στη θέση εργασίας της, καθιστώντας τον δικαστικό αγώνα μονόδρομο.

Πριν καν γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε μια περίοδο που το μέτρο δεν είχε ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, υιοθετήθηκε με ζέση από ορισμένα ιδιωτικά σχολεία για να πουληθεί ως επιπλέον υπηρεσία στους γονείς. Οι φωνές των εκπαιδευτικών που διαφωνούσαν έπρεπε να «φιμωθούν», με την δοκιμασμένη μέθοδο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Το σωματείο μας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα σε ανακοινώσεις του ενάντια στην τροπολογία για τις κάμερες: Υπονομεύει την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές-σπουδαστές μας, μετατρέπει την παιδαγωγική σχέση σε «reality show», παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών/σπουδαστών και εκπαιδευτικών, στοχεύει στον έλεγχο και την εντατικοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο αγώνας της συναδέλφισσας αποτελεί κομμάτι του συλλογικού αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην εκπαίδευση!

Η αλληλεγγύη και η οργάνωση στο σωματείο είναι το όπλο μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr