Τον αγώνα απολυμένης εκπαιδευτικού από τα Αρσάκεια στηρίζει ο ΣΙΕΛ Αχαΐας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών», επισημαίνεται σχετικά

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα της απολυμένης εκπαιδευτικού από τα Αρσάκεια Σχολεία δηλώνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας.

«Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών», αναφέρεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΙΕΛ Αχαΐας:

Αλληλεγγύη στον αγώνα της απολυμένης συναδέλφισσάς μας από τα Αρσάκεια Σχολεία - Το φίμωτρο στην εκπαιδευτική κοινότητα δε θα περάσει!

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στηρίζουμε έμπρακτα τον δικαστικό αγώνα της εκπαιδευτικού και μέλους του σωματείου μας Β.Β. κατά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με παρέμβαση με δικηγόρο στο επικείμενο δικαστήριο. Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Ο Σύλλογός μας είχε λάβει γνώση εγκαίρως για την αποστολή συλλογικής επιστολής για τις κάμερες προς τη διοίκηση και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που υπέγραψαν. Καταγγέλλουμε ότι η διεύθυνση και η διοίκηση του σχολείου αγνόησαν επιδεικτικά τις ενέργειες του σωματείου μας προκειμένου να ενημερωθούμε επισήμως για την αιτία που καταγγέλθηκε η σύμβαση της συναδέλφισσας και προκειμένου να επιστρέψει στη θέση εργασίας της, καθιστώντας τον δικαστικό αγώνα μονόδρομο.

Πριν καν γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε μια περίοδο που το μέτρο δεν είχε ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, υιοθετήθηκε με ζέση από ορισμένα ιδιωτικά σχολεία για να πουληθεί ως επιπλέον υπηρεσία στους γονείς. Οι φωνές των εκπαιδευτικών που διαφωνούσαν έπρεπε να «φιμωθούν», με την δοκιμασμένη μέθοδο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Το σωματείο μας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα σε ανακοινώσεις του ενάντια στην τροπολογία για τις κάμερες: Υπονομεύει την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές-σπουδαστές μας, μετατρέπει την παιδαγωγική σχέση σε «reality show», παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών/σπουδαστών και εκπαιδευτικών, στοχεύει στον έλεγχο και την εντατικοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο αγώνας της συναδέλφισσας αποτελεί κομμάτι του συλλογικού αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην εκπαίδευση!

Η αλληλεγγύη και η οργάνωση στο σωματείο είναι το όπλο μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοινωνικός τουρισμός voucher
Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ
Ώρα κρίσης για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2026-2027: Εκδίδονται τα τελικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ – Οδηγός για τις κρατήσεις
Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ
ερασ
Εσωτερικό Erasmus 2026: Αιτήσεις μετακίνησης φοιτητών μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου
Φοιτητική κινητικότητα εντός συνόρων: Ανοίγει ο δρόμος για το «Εσωτερικό Erasmus» στα ελληνικά πανεπιστήμια
Εσωτερικό Erasmus 2026: Αιτήσεις μετακίνησης φοιτητών μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου
«Χίλια Καλώς Ορίσατε» η ταινία του Γυμνασίου Σούδας
Μαντινάδες που ενώνουν γενιές: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία (Video)
«Χίλια Καλώς Ορίσατε» η ταινία-ντοκιμαντέρ των μαθητών του Γυμνασίου Σούδας που μιλά για τις μαντινάδες ως μέσο έκφρασης
Μαντινάδες που ενώνουν γενιές: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία (Video)
saek
ΣΑΕΚ 2026-2027: Οι νέες «πράσινες» και αγροτικές ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας
Στροφή στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμπλουτίζει το πρόγραμμα σπουδών των ΣΑΕΚ
ΣΑΕΚ 2026-2027: Οι νέες «πράσινες» και αγροτικές ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας