agwnistiki
Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών πως το 5ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, στεγάζει παιδιά της προσχολικής αγωγής σε ακατάλληλο χώρο

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλοντας την στέγαση παιδιών της προσχολικής αγωγής σε ένα χώρο ακατάλληλο.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρει, πως την Τρίτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας για το φλέγον θέμα της στέγασης της Προσχολικής Αγωγής στον δήμο Ζωγράφου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, έθεσαν τους λόγους που δεν επιθυμούν την στέγαση τριών τάξεων της Προσχολικής Αγωγής στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου.

Επισημαίνει πως «εν μια νυκτί εξαφανίστηκε ένα τμήμα Γυμνασίου για να στεγαστούν τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής σε ένα χώρο τελείως ακατάλληλο», ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας πως «απάντησε με μισόλογα, ως Πόντιος Πιλάτος, ότι «δε φέρει ευθύνη ο ίδιος για το στεγαστικό».

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως απαιτούν «ένα δημόσιο σχολείο που να μορφώνει όλα τα παιδιά σε κατάλληλες υποδομές, αντάξιες του 21ου αιώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Την Τρίτη, 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας για το φλέγον θέμα της στέγασης της Προσχολικής Αγωγής στον δήμο Ζωγράφου. Στην παρέμβαση συμμετείχαν η Ένωση Γονέων Ζωγράφου, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Γυμνασίου, ο Σύλλογος Καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου, ο Σύλλογος Γονέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί της Προσχολικής Αγωγής και οι εκλεγμένες με την ΑΣΕ στο ΔΣ της Στ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Κατά τη συνάντησή μας με τον Διευθυντή, κ. Μάτζιο, θέσαμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους αρνούμαστε τη στέγαση τριών τάξεων της Προσχολικής Αγωγής στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου.

Με τα ψηφίσματα που επιδόθηκαν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης απαιτήσαμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δήμου αλλά και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, που συναίνεσε στη συγχώνευση τμημάτων του Γυμνασίου (από 4 τμήματα της Α΄ Γυμνασίου να λειτουργήσουν 3 για το σχολικό έτος 2021-2022).

Τεχνηέντως και εν μια νυκτί εξαφανίστηκε ένα τμήμα Γυμνασίου για να στεγαστούν τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής σε ένα χώρο τελείως ακατάλληλο. Σε καμιά περίπτωση γονείς και εκπαιδευτικοί δε θα αφήσουμε να περάσει μια τέτοια απόφαση υποβάθμισης τόσο της Προσχολικής όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας απάντησε με μισόλογα, ως Πόντιος Πιλάτος, ότι «δε φέρει ευθύνη ο ίδιος για το στεγαστικό». Συμφώνησε πως η Προσχολική Αγωγή έμεινε στον πάγο για τον Δήμο Ζωγράφου για 3,5 χρόνια και ζήτησε υποκριτικά να του προτείνουμε λίστα με περιοχές που θα μπορούσαν να χτιστούν Νηπιαγωγεία, κάτι που επανειλημμένα έχουν κάνει φορείς της περιοχής. Του θυμίσαμε παλαιότερη δέσμευσή του ότι «σε περιοχή ευθύνης του…δε θα δεχτεί να είναι στον ίδιο χώρο μαθητές της Προσχολικής με μαθητές Δευτεροβάθμιας».

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τις ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου. Καλούμε τον Διευθυντή ΔΔΕ Α΄ Αθήνας να ταχθεί με το μέρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και να μη δεχτεί να «σαρδελοποιηθούν» τα όνειρα των νέων παιδιών. Να φτιάξουν σύγχρονες υποδομές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των προνηπίων-νηπίων, ώστε να εφαρμοστεί με σωστούς όρους. η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και φυσικά να αναβαθμιστούν κι όχι να υποβαθμιστούν οι υπάρχουσες δομές σε όλες τις βαθμίδες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα ένα δημόσιο σχολείο που να μορφώνει όλα τα παιδιά σε κατάλληλες υποδομές, αντάξιες του 21ου αιώνα.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5