Μουσικά σχολεία: Γονείς ζητούν δικαίωμα επανεξέτασης μαθητών σε μουσικά μαθήματα
Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης το Σεπτέμβριο στα μουσικά μαθήματα ζητά η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

Νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης σε μουσικά μαθήματα το Σεπτέμβριο, ζητά με υπόμνημα προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και την υφυπουργό, Ζωή Μακρή, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, «μαθητές οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη βάση του 10 σε ένα μουσικό μάθημα δεν έχουν το δικαίωμα να παραπεμφθούν στην δεύτερη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και υποχρεώνονται σε αποχώρηση από το μουσικό σχολείο».

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στο «φαινόμενο - με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Πειραιά - μαθητές που δεν έχουν επιτύχει την βάση του 10 σε ένα μόνο μουσικό μάθημα να μην μπορούν να επαναξιολογηθούν, σε αντίθεση με μαθητές οι οποίοι διατηρούν αυτό το δικαίωμα γιατί δεν έχουν επιτύχει την βάση του 10 και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας».

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων απαιτεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα το οποίο προκύπτει στα σχολεία μας εξαιτίας αλλαγών στην λειτουργία των μουσικών σχολείων, οι οποίες μάλιστα επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

«Ζητάμε άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε οι μαθητές οι οποίοι το επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο», σημειώνεται.

Αναλυτικά το υπόμνημα της Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζωή Μακρή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοβουλευτικές Ομάδες

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Θέμα: Λειτουργία Μουσικών Σχολείων, επανεξέταση μαθητών σε μουσικά μαθήματα.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων είχε απευθυνθεί στο ΥΠΑΙΘ στις 26/03/2021 με υπόμνημα το οποίο αφορούσε την λειτουργία των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων. Από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησης του ΦΕΚ 878/2021 για την λειτουργία των Μουσικών Σχολείων είχαμε έντονα διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των μουσικών σχολείων, αρκετοί από τους οποίους, όπως διαφαινόταν, θα οδηγούνταν σε υποχρεωτική αποχώρηση από τα σχολεία μας χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα επαναξιολόγησης. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!

Σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ, ανάμεσα σε άλλα, μαθητές οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη βάση του 10 σε ένα μουσικό μάθημα δεν έχουν το δικαίωμα να παραπεμφθούν στην δεύτερη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και υποχρεώνονται σε αποχώρηση από το μουσικό σχολείο. Έτσι έχουμε το φαινόμενο - με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Πειραιά - μαθητές που δεν έχουν επιτύχει την βάση του 10 σε ένα μόνο μουσικό μάθημα να μην μπορούν να επαναξιολογηθούν, σε αντίθεση με μαθητές οι οποίοι διατηρούν αυτό το δικαίωμα γιατί δεν έχουν επιτύχει την βάση του 10 και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας.

«Θεωρούμε πως ο τρόπος αξιολόγησης στα Μουσικά Σχολεία είναι άδικος και θα οδηγήσει στον αποκλεισμό μαθητών από την δημόσια δωρεάν καλλιτεχνική εκπαίδευση» αναφέραμε στο προηγούμενο υπόμνημά μας. «Είναι ακατανόητο να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τιμωρητικό τρόπο μαθητές και να οδηγούνται στην έξοδο από την μοναδική δωρεάν δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση…». «Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις οδηγούν στην συρρίκνωση και απαξίωση των Μουσικών Σχολείων».  Υπό τις παρούσες μάλιστα συνθήκες και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των καλλιτεχνικών μαθημάτων, τα οποία δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν ορθά και να δώσουν το απαιτούμενο κίνητρο στον εκπαιδευόμενο όταν γίνονται με την μέθοδο της υποχρεωτικής εξ αποστάσεως διδασκαλίας, είναι αδιανόητο μαθητές των μουσικών σχολείων να μην δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία!

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων απαιτεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα το οποίο προκύπτει στα σχολεία μας εξαιτίας αλλαγών στην λειτουργία των μουσικών σχολείων, οι οποίες μάλιστα επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας! Ζητάμε άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε οι μαθητές οι οποίοι το επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites-pliroforiki
Πληροφορική στο Γυμνάσιο: Γιατί τα νέα βιβλία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Σοβαρά προβλήματα στα βιβλία πληροφορικής του Γυμνασίου: Τι δεν διδάσκουν σωστά οι συγγραφείς
Πληροφορική στο Γυμνάσιο: Γιατί τα νέα βιβλία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr: «Χωρίς προσιτή στέγη δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική συνοχή»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της στο alfavita.gr, ανοίγει τα χαρτιά της για τα σχολικά γεύματα, τα...
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr: «Χωρίς προσιτή στέγη δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική συνοχή»