Εκπαιδευτικοί: Η κυβέρνηση ιδρύει σχολεία στα χαρτιά και σε κοντέινερ
«Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ίδρυση γυμνασίου ενώ δεν υπάρχει κτίριο για να στεγαστεί» καταγγέλλει η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Με ανακοίνωση της η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, αναφέρεται στην ίδρυση του 3ου Γυμνασίου στην Κω και τονίζει πως ήταν αίτημα χρόνων να αποσυμφορηθεί το 1ο Γυμνάσιο που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαθητών. 

Ωστόσο όπως καταγγέλλει δεν έχει βρεθεί κτίριο για να στεγαστεί το γυμνάσιο υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση προχωρεί στην ίδρυση του μέσω ΦΕΚ καταρχάς και κατόπιν θα προχωρήσει σε εξεύρεση χώρου για την στέγαση του» και συνεχίζουν πως «ιδρύονται στα χαρτιά σχολεία και μετά περνούν χρόνια ολόκληρα κατά τα οποία λειτουργούν σε κοντέινερ και σε προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αυτές τις μέρες, κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, βγήκαν με καμάρι να εξαγγείλουν την ίδρυση 3ου γυμνασίου στην Κω. Προφανώς και να την παρουσιάσουν ως επίτευγμα δικό τους και της κυβέρνησης. Μόνο που θα έπρεπε να απολογηθούν, γιατί δεν υπάρχει ήδη 3ο Γυμνάσιο στην πόλη της Κω. Αίτημα χρόνων που η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης διεκδικεί και από τις δημοτικές αρχές και από τις κυβερνήσεις. Αίτημα αναγκαίο για να αποσυμφορηθεί το 1ο Γυμνάσιο Κω που συγκεντρώνει ένα τεράστιο πλήθος μαθητών (σχεδόν 600). 

Στο χρόνιο αυτό αίτημα που προβλήθηκε και από την Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με κινητοποιήσεις -παραστάσεις -ημερίδες- συναντήσεις , οι δημοτικές αρχές και η κυβερνήσεις  το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράζουν την συμφωνία τους... Μέχρι εκεί όμως.

Καμία συγκεκριμένη ενέργεια παραπέρα, χρηματοδότηση, μελέτη, εξεύρεση χώρου, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του. Αυτό το διάστημα και κάτω από  πίεση, η μεν Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κω εξαγγέλλει την ίδρυση 3ου γυμνασίου  με αρχικό σχεδιασμό να  συστεγαστεί με το 1ο (δηλαδή θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα),η δε κυβέρνηση προχωρεί στην ίδρυση του μέσω ΦΕΚ καταρχάς και κατόπιν θα προχωρήσει σε εξεύρεση χώρου για την στέγαση του. Μόνο που υπάρχει εμπειρία για την ευκολία να ιδρύονται στα χαρτιά σχολεία και μετά να περνούν χρόνια ολόκληρα κατά τα οποία να λειτουργούν σε κοντέινερ  και σε προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις.  Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει άμεσα να ιδρυθεί και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτήριο για το  3ο Γυμνάσιο στην Κω,  χωρίς χρονοτριβή και δικαιολογίες. Αυτό αξίζει στους μαθητές μας και δεν αποδεχόμαστε τίποτα λιγότερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανου
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
Αποχώρησε από το συλλαλητήριο αφήνοντας αιχμές για την οργανωτική επιτροπή
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
καισαριανή
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιστορικής συλλογής που είχε βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία – «Μνημείο εθνικής μνήμης» τα ντοκουμέντα της Αντίστασης
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής