eikastikon

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, καλεί η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων με αίτημα τη σύσταση οργανικών θέσεων εν όψει της κατανομής για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, η Ένωση απέστειλε εδώ και πάνω από ένα μήνα υπόμνημα στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή και τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

Ακόμα, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων διοργανώνει τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 4 Μαΐου.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από Εκπαιδευτικούς Εικαστικών Μαθημάτων και Θεατρολόγους

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων καλούν σε συγκέντρωση τα μέλη τους και τους θιγόμενους επιστημονικούς φορείς την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 ώρα 11 στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα τη σύσταση οργανικών θέσεων εν όψει της κατανομής για διορισμούς εκπαιδευτικών.

Στο παρά πέντε της ανακοίνωσης από πλευράς Υπουργείου Παιδείας της κατανομής για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, δεν έχουνε ακόμη συσταθεί οι οργανικές θέσεις για τους πέντε κλάδους της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εικαστικοί, Θεατρολόγοι-Ηθοποιοί, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας).

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 16 ερωτήσεις στη Βουλή και οι απαντήσεις είναι απογοητευτικές, τόσο για τη σύσταση των οργανικών όσο και για την ισοκατανομή.

Συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων, πέντε κλάδοι δεν φαινόμαστε στις οργανικές! Είναι σκανδαλώδες να μας κρύψουνε. Σας καλούμε να συμπορευτείτε με το δίκαιο αίτημά μας και δώστε δυναμικό «παρών» στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 στις 11:00 να φωνάξουμε δυνατά και όλοι μαζί «κανένας κλάδος να μην αδικηθεί».

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Δ.Ο.Ε., τους Συλλόγους όλων των κλάδων να συμπαρασταθούν και να αγωνιστούν για δίκαιους διορισμούς.

Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)

Πανελλήνιος Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.)

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Πληροφορικής (ΠΣΑΠ)

diamartyria

Υπόμνημα προς Ζέττα Μακρή και Αναστασία Γκίκα

Παράλληλα, η Ένωση απέστειλε υπόμνημα στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή και τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων εν όψει των προβλεπόμενων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, επανέρχεται  για να σας τονίσει την επιτακτική ανάγκη για σύσταση οργανικών θέσεων Εικαστικών ΠΕ08.

Συγκεκριμένα:

Α) Η υπέρ δεκαετής αδιοριστία σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις- μετατάξεις (πάνω από 400 Εικαστικών) παρήγαγαν ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Β) Οι αλλεπάλληλες πολιτικές αποφάσεις  (μετατάξεις 2013, μετατάξεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, η απώλεια της διδασκαλίας των Εικαστικών στο Λύκειο 2020) οδήγησαν σε δραστική μείωση των οργανικών θέσεων για τους εικαστικούς.

Γ) Ενώ έχει εδραιωθεί πλέον η αναντικατάστατη σημασία της διδασκαλίας των Εικαστικών στο Δημοτικό από καταρτισμένους εικαστικούς εκπαιδευτικούς, δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία σύσταση οργανικών θέσεων. Αποτέλεσμα αυτών είναι τα τεράστια διδακτικά κενά να καλύπτονται αποκλειστικά από 1352 αναπληρωτές του κλάδου. Από τους 1574 Εικαστικούς που υπηρέτησαν στην Πρωτοβάθμια το 2020, οργανική θέση έχουν λάβει μόνο οι 122 μεταταγμένοι από τη Δευτεροβάθμια το 2013.

Δ) Ενώ η αναλογία των μονίμων προς τους αναπληρωτές στο σύνολο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας είναι 73% - 27%, η αντίστοιχη αναλογία των μονίμων προς τους αναπληρωτές Εικαστικούς εκπαιδευτικούς είναι 8% προς 92%.

Σημειωτέο δε είναι ότι την προϋπόθεση των 12 ωρών για σύσταση οργανικής θέσης Εικαστικού εκπαιδευτικού πληρούν περισσότερα από 2000 9θέσια και άνω Δημοτικά σε όλη τη χώρα. Είναι παντελώς παράλογο για έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις και ανάλογοι προβλεπόμενοι μόνιμοι διορισμοί.

Η μόνιμα επαναλαμβανόμενη πρακτική της κάλυψης των πραγματικών κενών με την πρόσληψη αναπληρωτών, με τις διαρκείς συνθήκες μετακίνησης – αλλαγής σχολείων, υποβαθμίζει το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Συνεπεία των ανωτέρω, θεωρούμε απαραίτητη τη σύσταση – ίδρυση οργανικών θέσεων του κλάδου Εικαστικών (ΠΕ08) στα Δημοτικά Σχολεία, τη συμπλήρωση των οργανικών κενών στη Δευτεροβάθμια και τη δρομολόγηση των αντίστοιχων μόνιμων διορισμών, ώστε σταδιακά να καλυφθούν πανελλαδικά όλα τα κενά (περισσότερα από 2000 στην Πρωτοβάθμια και 150 στη Δευτεροβάθμια).

Και τηλεδιάσκεψη από την Ένωση

Τέλος, η Ένωση διοργανώνει τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, στις 8μμ.

Πιο αναλυτικά:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Απρίλη συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

1. Σας προσκαλούμε σε τηλεσυγκέντρωση μετά το Πάσχα, την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 ώρα 8μμ για να συζητήσουμε σχετικά με τη δράση μας στο αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τη δίκη στο ΣτΕ που πλησιάζει, στις 13 Μαΐου.

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 ώρα 8μμ καλούμε

στην παρακάτω τηλεδιάσκεψη του Teams!

Οι ενδιαφερόμενοι πατήστε στη σύνδεση ή επικολλήστε τη σε ένα πρόγραμμα περιήγησης (κατά προτίμηση της Google Chrome) για να συμμετάσχετε.

1. Η Ένωσή μας σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΘ (Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων) καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 ώρα 11 στο Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα τη σύσταση οργανικών θέσεων εν όψει της κατανομής για διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η Πρόσκληση γίνεται επίσης στους 5 επιστημονικούς φορείς που θίγονται.

Επίσης καλείται η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να υποστηρίξουν το αίτημα.

1.  Το Σάββατο  8 Μαΐου 2021 στις 13:00 συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση για την Παιδεία που οργανώνει το ΕΕΤΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και Λάρισα με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής της Ένωσης και του ΕΕΤΕ ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο.
  2. Διοργανώνουμε τη συγκέντρωση με τη φυσική παρουσία μας έξω από το ΣτΕ την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 ώρα 10:00. Θα υποστηρίζεται από ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας.

Μέχρι τη συνάντησή μας, σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, με υγεία!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4