Καταγγελία: Ακραία στοιχεία προπηλακίζουν εκπαιδευτικούς
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τις επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Λυκείου Ευόσμου από ακραία στοιχεία καταγγέλλει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών από ακραία στοιχεία, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

«Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια ενάντια στη χρήση των self test ή της μάσκας. Πρόκειται για οργανωμένη κίνηση γνωστών κύκλων οι οποίοι συνεχώς παρεμβαίνουν στα σχολεία, άλλοτε με εθνικιστικά ζητήματα, άλλοτε ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και  στην παρουσία των προσφύγων στη χώρα, άλλοτε με επιθέσεις και απειλές εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους και στοχοποίηση εκπαιδευτικών» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Τελευταία αποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος και διακινούν πανελλαδικά έντυπα μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών για εσχάτη προδοσία, όπως αποδεικνύουν και παρόμοιες επιθέσεις και απειλές σε άλλες περιοχές της χώρας» προσθέτουν.

«Στην περιοχή είναι γνωστές οι ενέργειές τους κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία, αλλά και επιθέσεις και απειλές με ρατσιστικό περιεχόμενο σε σχολεία» αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους.

«Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Η παρουσία  δεκάδων με στρατιωτική εμφάνιση, χωρίς μάσκες, έξω από το σχολείο είχε ως στόχο να σπείρει το φόβο για να επιβάλουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους» υπογραμμίζουν.

Τέλος, επισημαίνουν ότι τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις και απειλές ενάντια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου από ακραία στοιχεία

Υπερασπιζόμαστε τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία με όλα τα μέτρα προστασίας

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις και απειλές ακραίων στοιχείων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια ενάντια στη χρήση των self test ή της μάσκας. Πρόκειται για οργανωμένη κίνηση γνωστών κύκλων οι οποίοι συνεχώς παρεμβαίνουν στα σχολεία, άλλοτε με εθνικιστικά ζητήματα, άλλοτε ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και  στην παρουσία των προσφύγων στη χώρα, άλλοτε με επιθέσεις και απειλές εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους και στοχοποίηση εκπαιδευτικών. Τελευταία αποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος και διακινούν πανελλαδικά έντυπα μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών για εσχάτη προδοσία, όπως αποδεικνύουν και παρόμοιες επιθέσεις και απειλές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καταγγέλλουμε τους θρασύδειλους αυτούς που επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Στην περιοχή είναι γνωστές οι ενέργειές τους κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία, αλλά και επιθέσεις και απειλές με ρατσιστικό περιεχόμενο σε σχολεία.

Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Η παρουσία  δεκάδων με στρατιωτική εμφάνιση, χωρίς μάσκες, έξω από το σχολείο είχε ως στόχο να σπείρει το φόβο για να επιβάλουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους. Η ίδια εικόνα της παρουσίας τους έξω από το αστυνομικό τμήμα τη χθεσινή μέρα αποτελεί πρόκληση για όλους τους πολίτες που τιμωρήθηκαν, πολλές φορές άδικα, με επιβολή προστίμου για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Το κράτος αξιοποιεί όλους αυτούς για να καλύψει την αποτυχημένη και εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Οι μαθητές σήμερα επανέκτησαν το χώρο του σχολείου τους μετά την προσπάθεια κατάληψης από ελάχιστους μαθητές και εξωσχολικούς που αρνούνται τη χρήση των self test και της μάσκας. Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν δια ζώσης με όλα τα μέσα προστασίας, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από την αρχή της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και καταδίκασε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Απαιτούμε τώρα:

- 15 μαθητές στα τμήματα

- τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία

- επιπλέον προσωπικό καθαριότητας

- άμεσο εμβολιασμό όλου του προσωπικού των σχολείων

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα