Οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των λυκείων χωρίς μέτρα προστασίας και συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Απριλίου και σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 14 του μήνα

Οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διεκδικούν μαζικούς εμβολιασμούς και τεστ από ειδικά κλιμάκια και εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων με  μαθητές ανά τμήμα.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν νέο ραντεβού στο άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 13:00 για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με όλα τα μέτρα προστασίας (δίωρη στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ.) ενώ την Τετάρτη 14 Απριλίου θα υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 2:30 μ.μ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα Λύκεια χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας, ενώ οι αριθμοί των διασωληνωμένων, των νεκρών και των κρουσμάτων είναι πολλαπλάσιοι  από την περίοδο που έκλεισαν, αποδεικνύει καθημερινά ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Και συνεχίζει λέγοντας πως οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί τις υποδείξεις των “ειδικών” προκαλεί μόνο οργή. Γιατί πέρα από τη  χρησιμοποίηση  γιατρών και επιστημόνων με πολιτικές εντολές, επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει καμία σχέση με υγειονομικά κριτήρια, αλλά πρωτίστως με την  εξυπηρέτηση  οικονομικών συμφερόντων. Έτσι, μόνο μπορεί να εξηγηθεί η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με τις αναγκαίες προσλήψεις, να δημιουργήσει και να στηρίξει τη σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να οργανώσει μαζικό εμβολιασμό και επιδημιολογική επιτήρηση και την ίδια στιγμή να επιδοτεί με υπέρογκα ποσά τις ιδιωτικές κλινικές, να δίνει στα ΜΜΕ εκατομμύρια, να απαλλάσσει τους επιχειρηματίες από φόρους στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Το μόνο που διαφοροποιείται είναι η επέκταση του μοντέλου επιδημιολογικής αντιμετώπισης μέσω της ατομικής ευθύνης από το “μένουμε σπίτι”,  τώρα κάνουμε “αυτοέλεγχο” και “ατομικά δηλώνουμε υπεύθυνα” τα αποτελέσματά του. Ο λόγος για τα self test που αποδεικνύεται ότι πολλά είναι rapid test αντιγόνων τα οποία είναι “αυστηρά για χρήση μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό σε μονάδες υγείας”, όπως αναφέρουν οι οδηγίες της εταιρείας που τα προμηθεύει, αλλά η μετάφρασή τους στα ελληνικά ξέχασε να το συμπεριλάβει! Έτσι, ενώ γελά το πανελλήνιο με το νέο “σκόιλ ελλικικού” της καταγραφής στην ειδική φόρμα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς  βιώνουν το δικό τους δράμα. Από τη Δευτέρα 12/4/2021 καλούνται να γυρίσουν στο φυσικό τους χώρο, αλλά με τα τμήματα να παραμένουν πολυπληθή, οι εμβολιασμοί να καλύπτονται από τα “αδιάθετα”, ο μέσος όρος νοσηρότητας να έχει πέσει μεταξύ 40-64 ετών και με την πρόσθετη ευθύνη να ελέγχουν καθημερινά τις δηλώσεις των τεστ από τους μαθητές. Από τη βιασύνη τους ‘’ξέχασαν’’ τους  ενήλικους μαθητές των Εσπερινών σχολείων, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που εκφράζουν έντονη ανησυχία και αγωνία ,αλλά και ειδικά σχολεία  και άλλο προσωπικό.

Η παραπάνω απόφαση προφανώς σχετίζεται και με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και τις πιέσεις των σχολαρχών των ιδιωτικών σχολείων. Γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση μπορεί να δήλωναν ότι  στους  πέντε μήνες “τηλεκπαίδευσης” όλα λειτούργησαν “άψογα”, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες εκτοξεύθηκαν, η ύλη δεν καλύφθηκε ουσιαστικά, τα παιδιά βρίσκονται σε πρωτοφανή συναισθηματική και ψυχολογική πίεση. Για αυτό το μορφωτικό, κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των μαθητών μας αποκλειστική ευθύνη έχει η ίδια με την άρνησή της να  ικανοποιήσει  τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου (τμήματα με 15 το πολύ μαθητές, με μόνιμους διορισμούς, με αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των κανόνων υγιεινής, καθαριότητας και ασφάλειας, με μαζικά και δωρεάν τεστ, με ευρύχωρες τάξεις, με μόνιμους διορισμούς ειδικού προσωπικού -σχολιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης, κλπ-).

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Οι ΕΛΜΕ συμπορευτήκαμε με τους φοιτητές και φοιτήτριες, με τους μαθητές και τους γονείς, την κοινωνία που διαδηλώνει στο κέντρο των πόλεων και  στις συνοικίες, στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ, την καταστολή και την αστυνομοκρατία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει κλίμα τρόμου για να ανακόψει  κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική της, έχει αποκαλυφθεί και δεν θα περάσει.

Έστω και την ύστατη στιγμή, για να αποφύγουμε να επαληθευτούν οι χειρότεροι φόβοι μας, απαιτούμε:

 •  Τα σχολεία να ανοίξουν με εκ περιτροπής λειτουργία, σπάζοντας τα τμήματα, όπως πέρυσι την άνοιξη.
 • Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.
 • Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί και  να πάρουν πίσω την απαίτηση για υπεύθυνη δήλωση. Το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ αρκούν, όπως έγινε και στους γιατρούς.
 • Να καταργηθούν τώρα οι πατέντες στα φάρμακα και τα εμβόλια ώστε να είναι δυνατή η μαζική παραγωγή τους σε κάθε χώρα που τα χρειάζεται.
 • Την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των γιατρών για ΜΕΘ, προσλήψεις – διορισμούς προσωπικού, εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων!
 • Η τηλεκπαίδευση να μην νομιμοποιηθεί και να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική.
 • Καμία κάμερα και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη που ο κλάδος σύσσωμος απέρριψε τον Μάιο.
 • Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Ούτε να το σκεφτούν να την εφαρμόσουν.
 • Κανένας μαθητής να μην χάσει τη χρονιά του εξαιτίας απουσιών κατά την τηλεκπαίδευση.
 • Άμεση ακύρωση της σύμβασης με τη Cisco και πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων και μεταδεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.
 • Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
 • Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων. Αναδιάρθρωση της ύλης.
 • Όχι στον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομοκρατία
 • Να μην εφαρμοστεί ο ν. Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη  και η ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα επιφέρει μείωση των εισακτέων κατά 20.000.
 • Όχι στην περικοπή των εισακτέων στα ΑΕΙ, αλλά αντίθετα αύξησή τους!

Συνεχίζουμε τον πανεκπαιδευτικό αγώνα. Συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Πέμπτη 15/4, στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ.), ημέρα πανελλαδικής δράσης υπεράσπισης του άσυλου, ενάντια στη νέα καταπάτησή του που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τοποθέτηση αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, όπως δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης.  Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να απευθύνονται στα μέλη του για οποιοδήποτε πρόβλημα των σχολείων.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κώστας Φραγκόπουλος
Τελευταίος αποχαιρετισμός του εκπαιδευτικού Κώστα Φραγκόπουλου, στον "Γαλαξία" (πλατεία Νέας Σμύρνης)
«Ο Κώστας ήταν πολυαγαπημένος συνάδελφος, ευαίσθητος, τρυφερός, με μια πηγαία ευγένεια, διακριτικός, με ανοιχτό μυαλό, με δημοκρατικές αντιλήψεις και...
Τελευταίος αποχαιρετισμός του εκπαιδευτικού Κώστα Φραγκόπουλου, στον "Γαλαξία" (πλατεία Νέας Σμύρνης)