Self test - Καπραβέλος για 600 κρούσματα στα σχολεία: Άλλοι τόσοι μας ξέφυγαν
«Στους 600 εκπαιδευτικούς και μαθητές που αποκαλύψαμε, βάλτε ότι μας έχουν ξεφύγει άλλοι τόσοι» είπε ο διευθυντής ΜΕΘ για τα self test στα σχολεία

Τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ενώ μίλησε και για την αποτελεσματικότητα των self test στα σχολεία.

«Δεν συμφωνώ με την ταχύτητα με την οποία πάμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά και σε μία στιγμή άκαιρη» δήλωσε στο Open TV.

«Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται με πιο προσεκτικό τρόπο και όχι όλα μαζί. Δηλαδή, άνοιξε το λιανεμπόριο εν μέσω θυέλλης με τεστ τα οποία είναι self test με μικρή ευαισθησία. Δεν είναι το καλύτερο όπλο» πρόσθεσε.

«Στους 600 εκπαιδευτικούς και μαθητές που αποκαλύψαμε και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, βάλτε ότι μας έχουν ξεφύγει άλλοι τόσοι» πρόσθεσε.

«Η ευαισθησία των self test είναι 50%, δηλαδή αν είσαι αρνητικός δεν σημαίνει ότι δεν έχεις κολλήσει. Πιάνουμε ένα ποσοστό πολύ καλό. Σκεφτείτε ότι ανοίγαμε τον Ιανουάριου, παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας να γίνουν πρώτα τεστ, δεν μας ακούσανε και φτάσαμε στο τρίτο κύμα. Τώρα, εν μέσω θυέλλης του τρίτου κύματος, πάμε να κάνουμε ένα παρακινδυνευμένο βήμα» εξήγησε.

Μαρτυρική εφημερία στο νοσοκομείο

Μαρτυρική ήταν η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο έλεγχος έχει χαθεί για δεύτερη φορά και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία, που πλέον βρίσκονται στα όριά τους.

«Τέλειωσε μια μαρτυρική εφημερία στο “Παπανικολάου” με την χειρότερη στατιστική, με 62 εισαγωγές. Η εικόνα είναι εφιαλτική, δεν λέει να κοπάσει, φαίνεται ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Έχουμε δώσει όλες τις κλίνες εντατικής, έχουμε κάλυψη 95%, δεν έχουμε δυνατότητα να καλύψουμε άλλους ασθενείς. Πρέπει όλοι να το λάβουν υπόψιν στη χαλάρωση των μέτρων. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία» είπε.

Επίσης, τόνισε ότι οι μεγάλες ηλικίες αρρωσταίνουν πλέον λιγότερο και οι νέοι κολλάνε πια συχνότερα. «Είναι μικρότερες ηλικίες τώρα, έχουμε χάσει τον έλεγχο για δεύτερη φορά. Είναι μεγάλη η συμβολή των εμβολίων. Δεν είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ελέγξουν την πανδημία, αλλά η στόχευση στο κρούσμα» τόνισε.

Πάσχα στο χωριό: Ούτε συζήτηση

Σε σχέση με το Πάσχα στο χωριό ο διευθυντής της ΜΕΘ δεν το συζητάει καν. «Το Πάσχα στο χωριό δεν το συζητάω καν. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας» είπε και τόνισε ότι πλέον δεν έχουν πού να νοσηλεύσουν τους βαριά ασθενείς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
marieta giannakou
Μαριέττα Γιαννάκου: «Όχι» στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εκφράζει η η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου - Τα άρθρα με τα...
Μαριέττα Γιαννάκου: «Όχι» στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
makri
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχάρη θερμά το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου για την κατάκτηση του...
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου