Καταγγελία: Οι «αιρετοί» της ΔΑΚΕ συμμετέχουν στο ΠΥΣΔΕ Θεσ/κης
Πριν λίγο καιρό η ΔΑΚΕ πληροφορούσε ότι τα μέλη της παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ)

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) καταγγέλλουν τους αιρετούς της ΔΑΚΕ Χ. Βαϊτσίδη και Μ. Σαρίκα, για τη συμμετοχή τους στο ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό η ΔΑΚΕ πληροφορούσε ότι τα μέλη της παραιτήθηκαν.

Επιπλέον, οι ΣΥΝΕΚ καταγγέλλουν τους διορισμένους Γ. Μπίσμπο και Α. Θεοχαρόπουλο, καθώς και τον Γ. Αγγελόπουλο φερόμενο ως αναπληρωματικό «αιρετό», όλοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, οι οποίοι αγνόησαν τις αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και συμμετέχουν στο νόθο ΠΥΣΔΕ. 

Όπως τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, ο εκπαιδευτικός κόσμος σύσσωμος, καταδίκασε με συντριπτικά ποσοστά αποχής τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία και την αξιολόγηση. Η τελική απάντηση ανήκει και θα δοθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς, που ενωμένοι, μαχητικά και αποφασιστικά δίνουν καθημερινά τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Οι ΣΥΝΕΚ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τις πρακτικές των φερόμενων ως «αιρετών» της ΔΑΚΕ και των διορισμένων μελών της στο ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου. 

Η καταγγελία των ΣΥΝΕΚ

Καταγγέλλουμε τους φερόμενους  «αιρετούς» της ΔΑΚΕ, Χ. Βαϊτσίδη και Μ. Σαρίκα, για τη συμμετοχή τους στο ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη 11/3, όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια τη Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών των Δ.Σ. της Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα.

Πριν λίγο καιρό η ΔΑΚΕ πληροφορούσε ότι τα μέλη της παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αποκαλύπτεται ότι εμπαίζουν τους συναδέλφους και προσπαθούν, με μια σειρά μηχανορραφίες και σε απόλυτη συνεργασία με τις Διευθύνσεις και το ΥΠΑΙΘ, να παραμείνουν άτυπα στα νόθα ΠΥΣΔΕ. Αφού όλοι οι τρόποι και οι μεθοδεύσεις που δοκίμασαν απέτυχαν, συμμετέχουν στο νόθο ΠΥΣΔΕ από δήθεν “υπηρεσιακό καθήκον”(!).

Καταγγέλλουμε ακόμη τους διορισμένους Γ. Μπίσμπο και Α.  Θεοχαρόπουλο, καθώς και τον Γ. Αγγελόπουλο φερόμενο ως αναπληρωματικό «αιρετό», όλοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, οι οποίοι αγνόησαν τις αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και συμμετέχουν  στο νόθο ΠΥΣΔΕ. 

Καταγγέλλουμε τη στάση των μελών της ΔΑΚΕ και απαιτούμε να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κλάδο και να μη συμμετέχουν στο νόθα ΠΥΣΔΕ. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις του κλάδου, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τους δοτούς «αιρετούς» και τα διορισμένα μέλη που θα συμμετέχουν σε αυτά.

Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ από την αρχή έχουν δηλώσει ότι, ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι να παραταθεί η θητεία των προηγούμενων αιρετών που εκλέχτηκαν το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με δια ζώσης ψηφοφορία.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στήριξη που παρέχουν στην ΔΑΚΕ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.  Σε όλες τις ΕΛΜΕ κατατέθηκε κείμενο καταγγελίας για την συμμετοχή των αιρετών της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ της Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε όλες τις ΕΛΜΕ, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (ΑΣΕ) αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν. Στην Ε΄ ΕΛΜΕ, δύο φορές καταψήφισαν καταγγελίες για τη στάση των φερόμενων ως αιρετών μελών της ΔΑΚΕ για τη μη υλοποίηση των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.

Η εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι η «συζήτηση αυτή δεν την αφορά» και αναρωτήθηκε «γιατί το θέμα επανέρχεται». Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κοινοποιήσουν κείμενο με τίτλο «Ποιος υπερασπίζεται πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων;» το οποίο καταλήγει ως εξής: «Αυτές οι δυνάμεις αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη ζωή, τη δουλειά και τη μόρφωση στρέφουν τους προβολείς στο ζήτημα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ενώ ο κλάδος έχει απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία τις ψευδοεκλογές της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να αναμοχλεύουν θέματα που έχουν λήξει στη συνείδηση των εκπαιδευτικών στήνοντας αποπροσανατολιστικά δίπολα, τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι έχουν παραιτηθεί και τα  σωματεία δεν αναγνωρίζουν κανέναν αιρετό που προέκυψε από τις ψευδοεκλογές.»

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, στηρίζει και συγκαλύπτει τις μεθοδεύσεις της ΔΑΚΕ. Είναι ανακόλουθοι ακόμη και με την ψήφο των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Αναρωτιόμαστε για τα κίνητρα της στάσης τους και τους καλούμε να μην διασπούν το ενωτικό μέτωπο, κατά της αυταρχικής συμπεριφοράς του Υπουργείου. Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η διαφάνεια, παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Τους επισημαίνουμε πως η άρνησή τους να καταγγείλουν την στάση των νόθων «αιρετών» της ΔΑΚΕ, τους καθιστά συνυπεύθυνους για το όργιο ρουσφετιών και πελατειακών εξυπηρετήσεων που θα ακολουθήσει στις επικείμενες διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις, αποσπάσεις κλπ).

Ο εκπαιδευτικός κόσμος σύσσωμος, καταδίκασε με συντριπτικά ποσοστά αποχής τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία και την αξιολόγηση.  Στις σημερινές κρίσιμες στιγμές τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και συνοψίζονται σε μια μόνο πρόταση: Με τη μάχιμη εκπαίδευση και τα σωματεία ή με το Υπουργείο. Η τελική απάντηση ανήκει και θα δοθεί από όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, που ενωμένοι, μαχητικά και αποφασιστικά δίνουν καθημερινά τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τις πρακτικές των φερόμενων ως «αιρετών» της ΔΑΚΕ και των διορισμένων μελών της στο ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝ.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ91), Εικαστικών (ΠΕ08) και Μουσικής (ΠΕ79) που φέτος εργάζονται στο νομό Μεσσηνίας προς το...
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών
O 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας...
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών