Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
komotini dpth
«Όπως φαίνεται διψούν για βία και εικόνες καταπάτησης δικαιωμάτων εφάμιλλες με αυτές του ΑΠΘ», σημειώνει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής για τη ΔΑΠ-ΝΔΦ που ζητά τερματισμό της κατάληψης και «άμεση εφαρμογή του Νόμου» Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής αναφορικά με τη στάση της «γαλάζιας» παράταξης που ζητά τον τερματισμό της κατάληψης στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και «άμεση εφαρμογή του Νόμου» Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. «Όπως φαίνεται διψούν για βία και εικόνες καταπάτησης δικαιωμάτων εφάμιλλες με αυτές του ΑΠΘ», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Οικότροφοι τονίζουν ότι την ώρα «του κοινωνικού αναβρασμού, όταν όλοι οι φοιτητές/φοιτήτριες πανελλαδικά διεκδικούν να ανοίξουν οι σχολές για να "γίνουμε ξανά φοιτήτ(ρι)ες" και αντιστέκονται στα δυστοπικά σχέδια του Υπουργείου για τα Πανεπιστήμια, η παράταξη του σκοταδισμού στηρίζει ανοιχτά και χωρίς ντροπή την βία και την καταστολή, προσπαθώντας μάλιστα να της δώσει μια επίγευση Δημοκρατίας».

Μάλιστα ο ΣΟΦΕΚ υπογραμμίζει ότι η ΔΑΠ «επιλέγει την λασπολογία και την συκοφάντηση των φοιτητικών αγώνων και των αγώνων του Λαού, με ψευδή επιχειρήματα περί μειοψηφιών και μιλά για αντιδημοκρατικές πρακτικές, όταν αυτή η ίδια είναι που με τις πάγιες και διαχρονικές τακτικές της νοθεύει εκλογικά αποτελέσματα, πληρώνει για ψήφους, προωθεί την βία  και διαχέει έναν ακραιφνώς σεξιστικό δογματισμό εντός των ΑΕΙ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απάντηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής (Σ.Ο.Φ.Ε.Κ)  στην καταγγελία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την Κατειλημμένη Πρυτανεία του ΔΠΘ

Μετράμε έναν χρόνο εγκληματικής διαχείρισης τη Πανδημίας, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιλέγει τον αυταρχισμό και την ασυδοσία έναντι των φιλολαϊκών και υγειονομικών μέτρων. Την ίδια ώρα που μετράμε εκατόμβες νεκρών και την ουσιαστική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική απόφαση για όξυνση της καταστολής και της περιστολής των δικαιωμάτων. Μοναδικός της σκοπός είναι να φιμώσει το όλο και διογκούμενο κλίμα αγανάκτησης του Λαού, σε μία συνεχή προσπάθεια αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αυτή η ”πολιτική επιλογή” μεταφράζεται με την πολιτική απόφαση για κλειστές σχολές, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει ανενόχλητη, κατά πως νομίζει, τα αντιεκπαιδευτικά της νομοσχέδια. Θέλει να κορυφώσει την διαδικασία της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και να την κατοχυρώσει μέσω της καταστολής, με την δημιουργία της Ο.Π.Π.Ι., στοχεύοντας στο να φιμώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις διεκδικητικές κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων.

Υπό αυτή την συγκυρία οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά δίνουν ηχηρή απάντηση στον δρόμο, μέσα από μεγαλειώδεις πορείες, κινητοποιήσεις και καταλείψεις ακαδημαϊκών χώρων. Κύρια αιτήματά τους το άνοιγμα των σχολών και η κατάργηση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοίδη. Οι Φ.Σ. παλεύουν για ζωή και σπουδές στα μέτρα των αναγκών όλων μας  και στέκονται ανάχωμα στην προσπάθεια των κυβερνώντων να μας στερήσουν τις προσδοκίες μας και να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο που δεν θα εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες αλλά τις ορέξεις της Αγοράς.

Την ώρα λοιπόν αυτού του κοινωνικού αναβρασμού, όταν όλοι οι φοιτητές/φοιτήτριες πανελλαδικά διεκδικούν να ανοίξουν οι σχολές για να «γίνουμε ξανά φοιτήτ(ρι)ες» και αντιστέκονται στα δυστοπικά σχέδια του Υπουργείου για τα Πανεπιστήμια, η παράταξη του σκοταδισμού στηρίζει ανοιχτά και χωρίς ντροπή την βία και την καταστολή, προσπαθώντας μάλιστα να της δώσει μια επίγευση Δημοκρατίας.

Επιλέγει την λασπολογία και την συκοφάντηση των φοιτητικών αγώνων και των αγώνων του Λαού, με ψευδή επιχειρήματα περί μειοψηφιών και μιλά για αντιδημοκρατικές πρακτικές, όταν αυτή η ίδια είναι που με τις πάγιες και διαχρονικές τακτικές της νοθεύει εκλογικά αποτελέσματα, πληρώνει για ψήφους, προωθεί την βία  και διαχέει έναν ακραιφνώς σεξιστικό δογματισμό εντός των ΑΕΙ.

Επιπλέον όσον αφορά το λιβελογράφημα τους για την Κατειλημμένη Πρυτανεία του ΔΠΘ, πέραν της στοχευόμενης παραπληροφόρησης και των αστήρικτων καταγγελιών, αποτροπιασμό μας προκαλεί η παράκλησή τους για «άμεση εφαρμογή του Νόμου». Όπως φαίνεται διψούν για βία και εικόνες καταπάτησης δικαιωμάτων εφάμιλλες με αυτές του ΑΠΘ. Βέβαια η στάση τους αυτή δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, αντιθέτως τρέφεται και ενισχύεται από την συστηματική σιωπή των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ, για το εν λόγω ζήτημα, οι οποίες συνεχίζουν να συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών και να αρνούνται την πρόσβαση των Φοιτητικών Συλλόγων στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να καλέσουμε τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες μας που στηρίζουν την εν λόγω παράταξη να αναλογιστούν με νηφαλιότητα την συγκυρία και την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αυτή.

Καλούμε τις Πρυτανικές Αρχές να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΔΠΘ, να καταγγείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια εκκένωσης της και να καταδικάσουν τις εικόνες ντροπής από την εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ.

  • Να διεξαχθεί άμεσα Σύγκλητος όπου θα συμμετάσχουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός.
  • Να μην γίνονται  οι συνεδριάσεις των Πρυτανικών Αρχών και τις Συγκλήτου εν κρυπτώ.

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ