Εκπαιδευτικοί: Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Πάρτε μέτρα τώρα!
Η κατάσταση δεν πάει άλλο φωνάζουν για ακόμα μια φορά οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Χανίων: «Η κοινωνία ασφυκτιά και υποφέρει ενώ η κυβέρνηση επωφελείται της πανδημίας για να ακρωτηριάσει τη δημοκρατία στη χώρα. Πάρτε μέτρα έστω και τώρα για ανοίξουν τα σχολεία με ασφαλεία»

Να ληφθούν μέτρα, έστω και τώρα, για την ασφαλή λειτουργεία των σχολείων ζητάει για ακόμα μία φορά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση της, η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία των Χανίων επήλθε το χάος αφού κυριάρχησαν, η έλλειψη ενημέρωσης, καθυστερήσεις, ανησυχία και φόβος για τις οικογένειες των μαθητών αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί. Η κοινωνία ασφυκτιά και υποφέρει ενώ η κυβέρνηση επωφελείται της πανδημίας για να ακρωτηριάσει τη δημοκρατία στη χώρα, ενώ το υπουργείο Παιδείας, «βομβαρδίζει» τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς συνεχώς με νέες αυταρχικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που όλες έχουν κοινό παρανομαστή την περαιτέρω υποβάθμιση και μετατροπή του σχολείου σ’ ένα φθηνό σχολείο της αμάθειας και της κατάρτισης, σ’ ένα σχολείο της «αγοράς».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία των Χανίων επήλθε το χάος. Έλλειψη ενημέρωσης, καθυστερήσεις, ανησυχία και φόβος για τις οικογένειες των μαθητών αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Κλείσανε τα Λύκεια και είναι πολύ πιθανό να κλείσουν σύντομα και τα Γυμνάσια. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε επισημάνει πολλές φορές ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά όταν λειτουργούν με ασφάλεια. Η κυβέρνηση έδειξε εγκληματική αδιαφορία και δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να κρατά επί μήνες κλειστά τα σχολεία με ορατό πλέον το κίνδυνο να χαθεί η σχολική χρονιά.

Δεν φρόντισε για την αραίωση του μαθητικού πληθυσμού ανά αίθουσα κι όταν εμείς φωνάζαμε «μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη» η ΔΔΕ Χανίων – σαν να μην είχε ακούσε καν για την πανδημία - επέμενε για εφαρμογή του νόμου, δηλαδή για 25αρια και 27αρια τμήματα!

Δεν υπήρξε καμία αύξηση των μαθητικών δρομολογίων με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται στα λεωφορεία κι αφού φτάσουν στο σχολείο να προσπαθούμε να τηρούν τις αποστάσεις.

Δεν υπήρξε πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, μόνο εντατικοποίηση της δουλειάς των λιγοστών καθαριστριών. Οι απολυμάνσεις σχολείων αντί να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται μόνο αφού εμφανιστεί κρούσμα.

Δεν αρκεί τα rapid test να γίνονται μόνο την επόμενη μέρα εμφάνισης ενός κρούσματος σ’ ένα σχολείο. Χρειάζονται μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ. Δεν μπορεί σε τεράστια σχολικά συγκροτήματα σαν της Κοραή ( με πάνω από 1400 μαθητές), του Κουμπέ, της Αμπεριάς, της Νέας Χώρας κλπ, να μην υπάρχει τακτική και αυστηρή υγειονομική επιτήρηση. Αλλά όταν αρνείσαι να προσλάβεις γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό προφανώς αδυνατείς να ελέγξεις στοιχειωδώς την κατάσταση και στα σχολεία και ψάχνεις τρόπους να φορτώσεις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς.

Τέλος οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών είναι ένα από τα πολλά «ανέκδοτα» της ενημέρωσης των 6μμ που απλώς επιχειρούν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και να κρύψουν την ανικανότητα και την επικινδυνότητα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Με άθλιο και απάνθρωπο τρόπο λειτούργησαν και με τις «άδειες ειδικού σκοπού» με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με σοβαρά νοσήματα να «ρίχνονται» στην τάξη για να κάνει οικονομία η κυβέρνηση στις προσλήψεις αναπληρωτών!

Κι ενώ η κατάσταση είναι δραματική το ΥΠΑΙΘ «βομβαρδίζει» τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς συνεχώς με νέες αυταρχικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που όλες έχουν κοινό παρανομαστή την περαιτέρω υποβάθμιση και μετατροπή του σχολείου σ’ ένα φθηνό σχολείο της αμάθειας και της κατάρτισης, σ’ ένα σχολείο της «αγοράς».

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κοινωνία ασφυκτιά και υποφέρει ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ επωφελείται της πανδημίας για να ακρωτηριάσει τη δημοκρατία στη χώρα, να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και να καταστείλει άγρια κάθε μορφή κοινωνικής  διαμαρτυρίας. Τα εξαγορασμένα ΜΜΕ κουνάνε προκλητικά το δάκτυλο στους πολίτες παίζοντας το παιχνίδι της «ατομικής ευθύνης» για να κρύψουν την τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Όμως τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει από την οργή του λαού.

  • ΠΑΡΤΕ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ) ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διαδικτυακή σύσκεψης

Διαδικτυακή σύσκεψη της ΕΛΜΕ Χανίων την Τετάρτη 10/3, 18:00 στο σύνδεσμο:  https://tinyurl.com/3dl2r9pm

Καλούμε τους συναδέλφους σε σύσκεψη με τα παρακάτω θέματα

  • ΛΗΨΗ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ- ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, που βρισκόμαστε  
  • Εσωτερικός Κανονισμός σχολείων
  • Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία

Ενημερωτική συζήτηση με τους  συλλόγους Γονέων και το ΣΕΠΕ την Παρασκευή 12/3 , 18:00 στο σύνδεσμο:  https://tinyurl.com/3dl2r9pm

  • ΛΗΨΗ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ- ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, που βρισκόμαστε  

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Σάλος έχει προκληθεί για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στην Κρήτη το 1941 - «Κατέβηκε» η εκδήλωση από την...
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές