Αξιολόγηση: Συντριπτική η απεργία - αποχή και στην Αχαΐα
Σε ποσοστό 85,54% φτάνει η συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας ενώ εκκρεμούν ακόμα τα αποτελέσματα από 10 συνεδρίασες συλλόγων

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και καλεί και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να υπογράψουν άμεσα και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Επιπλέον η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας ζητά να σταματήσουν οι πιέσεις στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές, καθώς καμία σχέση δεν έχει η πρόσληψή τους με τη δήλωση της απεργίας- αποχής που αποτελεί νομοθετικά κατοχυρωμένο τρόπο διεκδίκησης και συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο συλλογικό κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και της ΟΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αξιοπρέπειά  μας. Με τις συλλογικές τους αποφάσεις ένωσαν τη φωνή τους με την μαζική απάντηση που έδωσε η συντριπτική  πλειοψηφία του κλάδου (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) σε όλη την Ελλάδα.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου είναι σχεδόν καθολική, όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΣΟΣΤΟ

Απεργία-αποχή

71

85,54%

Αξιολόγηση

2

2,41%

Αναβολή συνεδρίασης

10

12,05%

Οι απειλές, τα ψεύδη και η προσπάθεια εκφοβισμού από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όχι μόνο δεν ανέκοψαν τη μαζική και ενωτική απάντηση των εκπαιδευτικών, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα  το φόβο τους μπροστά στη συντριπτική αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, -ισσες των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να υπογράψουν άμεσα  και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Να σταματήσουν οι πιέσεις στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές. Καμία σχέση δεν έχει η πρόσληψή τους με τη δήλωση της απεργίας- αποχής που αποτελεί νομοθετικά κατοχυρωμένο τρόπο διεκδίκησης και συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Καμιά αυθαίρετη εντολή ή παράτυπη και παράνομη διαδικαστική οδηγία που θα παραβιάζει την απόφαση των συναδέλφων, δεν θα επιτρέψουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και επαφή με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα σε κάθε σχολική μονάδα η θέση του κλάδου για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που αποτελεί και θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των διαδικασιών στη λειτουργία των συλλόγων. Ελάχιστοι διευθυντές δεν έχουν κανένα δικαίωμα, όταν δε συμφωνούν με τις αποφάσεις του συλλόγου, να συγκαλούν και νέες συνεδριάσεις ή να κωλυσιεργούν στην αποτύπωση της θέλησης του συλλόγου τους και να τον αναβάλουν. Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ούτε διαλυτικές διαδικασίες, ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
«ΤΩΡΑ μόνιμες προσλήψεις, πάνω από 10.500 & νέος κύκλος προκηρύξεων στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
Στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία και στοχεύοντας στην κάλυψη ενδεχόμενων μαθησιακών κενών και στην αποτελεσματική...
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης