Αξιολόγηση: 97,70% αποχή στον ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»
Ηχηρή είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης. Συντριπτικό είναι το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και στον ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Σε ποσοστό 97,70% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση στον ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», αφού μόνο τρεις σχολικές μονάδες πήραν αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης. 

Ο σύλλογος, με ανακοίνωση του, χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που «δεν χειραγωγήθηκαν» και τους καλεί να καταγγείλουν όποια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης τυχόν υπάρξει και στο επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Συνάδελφοι,

εκατοντάδες εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, στη Β’ Ανατολική Αττική, πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία – Αποχή από την αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, δίνοντας ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολή της. Συγκεκριμένα :  από τις 133 σχολικές μονάδες ( 62 Δημοτικά – 71 Νηπιαγωγεία) της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, οι 128 ( με συντριπτικές πλειοψηφίες και σε πολλές με ομόφωνες αποφάσεις) τάχθηκαν υπέρ της απεργίας – αποχής ενώ 2 νηπιαγωγεία δεν έχουν συνεδριάσει μέχρι στιγμής.

Μόνο τρεις σχολικές μονάδες (Δημ. Σχ. Σταμάτας, 25ο Ν/γείο Αχαρνών και 2ο Ν/γείο Αυλώνα) πήραν αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια  στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη!!!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δε χειραγωγήθηκαν, δεν υπέκυψαν σε πιέσεις ορισμένων Διευθυντών, οι οποίοι, ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής, σιγοντάρισαν το Υπουργείο στη προσπάθεια τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει!!!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν στο Δ.Σ. την όποια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης τυχόν υπάρξει και στο επόμενο διάστημα.

Το ποσοστό 97,70% συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι η απόδειξη ότι συλλογικά μπορούμε να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα αυτό το ποσοστό είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και στη συνέχεια, μαζικά, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη Δήλωση της ΔΟΕ να το κάνουν, δυναμώνοντας έτσι τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως διαχρονικά το έπραξαν οι εκπαιδευτικοί από τη δεκαετία του ’90, έτσι και τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, θα καταστήσουμε «κενό γράμμα» την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλημμύρισε σχολείο
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες
«Περιμένουμε 7 χρόνια τη μεταστέγαση σε ένα νέο κτίριο και μέχρι να γίνει αυτή θα έχει πέσει και το υπάρχον
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες
Λιμενικός νεκρός στο Άστρος Κυνουρίας
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Τραγωδία στο Άστρος Κυνουρίας: Η στιγμή που το τεράστιο κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Συγκλονίζει φίλος του
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Ο Πούτιν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ