Αξιολόγηση: 97,70% αποχή στον ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»
Ηχηρή είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης. Συντριπτικό είναι το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και στον ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Σε ποσοστό 97,70% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση στον ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», αφού μόνο τρεις σχολικές μονάδες πήραν αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης. 

Ο σύλλογος, με ανακοίνωση του, χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που «δεν χειραγωγήθηκαν» και τους καλεί να καταγγείλουν όποια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης τυχόν υπάρξει και στο επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Συνάδελφοι,

εκατοντάδες εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, στη Β’ Ανατολική Αττική, πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία – Αποχή από την αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, δίνοντας ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολή της. Συγκεκριμένα :  από τις 133 σχολικές μονάδες ( 62 Δημοτικά – 71 Νηπιαγωγεία) της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, οι 128 ( με συντριπτικές πλειοψηφίες και σε πολλές με ομόφωνες αποφάσεις) τάχθηκαν υπέρ της απεργίας – αποχής ενώ 2 νηπιαγωγεία δεν έχουν συνεδριάσει μέχρι στιγμής.

Μόνο τρεις σχολικές μονάδες (Δημ. Σχ. Σταμάτας, 25ο Ν/γείο Αχαρνών και 2ο Ν/γείο Αυλώνα) πήραν αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια  στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη!!!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δε χειραγωγήθηκαν, δεν υπέκυψαν σε πιέσεις ορισμένων Διευθυντών, οι οποίοι, ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής, σιγοντάρισαν το Υπουργείο στη προσπάθεια τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει!!!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν στο Δ.Σ. την όποια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης τυχόν υπάρξει και στο επόμενο διάστημα.

Το ποσοστό 97,70% συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι η απόδειξη ότι συλλογικά μπορούμε να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα αυτό το ποσοστό είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και στη συνέχεια, μαζικά, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη Δήλωση της ΔΟΕ να το κάνουν, δυναμώνοντας έτσι τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως διαχρονικά το έπραξαν οι εκπαιδευτικοί από τη δεκαετία του ’90, έτσι και τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, θα καταστήσουμε «κενό γράμμα» την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις