Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τα σχολικά κυλικεία συμπληρώνουν σε λίγες ημέρες ένα χρόνο χωρίς λειτουργία - Το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας θέτει τέσσερα αιτήματα για την επιβίωση του κλάδου

Ανοικτή επιστολή προς όλα τα αρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας & θρησκευμάτων, Οικονομίας και ανάπτυξης) στέλνει το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επιβίωση τους.

Το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας ζητάει από την κυβέρνηση να μεριμνήσει έτσι ώστε να υπάρξει παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, να υπάρξει αναδρομική ισχύς του επιδόματος διαβίωσης των 534€ καθώς και η διανομή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων να γίνεται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Η επιστολή

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Όλοι γνωρίζουν και όσοι δεν γνωρίζουν θα πρέπει να μάθουν πως τα Σχολικά Κυλικεία κλείνουν σε λίγες μέρες ( 4 Μαρτίου ) ένα χρόνο χωρίς λειτουργία. Μαζί με την πανδημία και τις καταλήψεις Οκτωβρίου που έφεραν πολλούς συναδέλφους με 14 μέρες λειτουργίας όλη τη σχολική χρονιά και βέβαια της δις καταστροφή προμηθειών.

Δεν χρειάζονται περισσότερα παραδείγματα για να συνειδητοποιήσει κανείς την τραγική θέση που βρίσκεται ο κλάδος μας και οι οικογένειές μας.

Με πολλούς συναδέλφους να είναι έξω από την επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς την οικονομική ενίσχυση των 534€ ( δυστυχώς κρινόμαστε σαν πολυεθνικές όταν το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων λειτουργούν ως αυτοαπασχολούμενοι), βρισκόμαστε πλέον στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Ζητάμε την άμεση αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας:

1. Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια (μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό ).
  2. Μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών στα 160€ με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων.
  3. Αναδρομική ισχύ του επιδόματος διαβίωσης των 534€/Μήνα που δεν λειτούργησαν οι επιχειρήσεις μας.
  4. Διαμονή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Θέλουμε την άμεση αποδοχή και υλοποίηση των αιτημάτων μας έτσι ώστε να νοιώσουμε ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον καθώς επίσης και σιγουριά για την ύπαρξη των σχολικών κυλικείων.

Διοικούσα Επιτροπή

Σχολικών  Κυλικείων Πάτρας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα