Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κλειστά παραμένουν τα κυλικεία από πέρυσι τον Μάρτιο με εξαίρεση περίπου 20-25 ημερών - Τη στήριξη των κυλικείων στα σχολεία ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ο Σύλλογος Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Χανίων – Ρεθύμνου

Τη στήριξη των κυλικείων στα σχολεία ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σύλλογος Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Χανίων – Ρεθύμνου. Όπως επισημαίνει ο σύλλογος, τα κυλικεία είναι κλειστά από πέρυσι τον Μάρτιο με εξαίρεση περίπου 20-25 ημερών και ζητά να ενταχθούν στο μέτρο των επιστρεπτέων προκαταβολών. 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Τα σχολικά κυλικεία παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου 2020, με ένα μικρό διάστημα λειτουργίας 20-25 εργάσιμων ημερών έως και σήμερα. Αλλά ακόμη και στο μικρό αυτό διάστημα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων στα σχολικά κυλικεία δεν εργάστηκε λόγω καταλήψεων από τους μαθητές.

Πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο με χαμηλά εισοδήματα που απασχολεί περίπου 10.000 αυτοαπασχολούμενους κι εργαζόμενους.

Δυστυχώς, οι οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν κάλυψαν τον κλάδο αφού τόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 όσο και από την 5 απεντάχθηκε μεγάλο μέρος των συναδέλφων. Τίθεται λοιπόν, καθαρά θέμα επιβίωσης των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Σαφώς, παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και σε άλλους κλάδους με την εξαίρεση κάποιων επαγγελματιών από τις οικονομικές ενισχύσεις ή τη λήψη ιδιαίτερα μικρών χρηματικών ποσών με αποτέλεσμα το επερχόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στην περίπτωση όμως των αυτοαπασχολούμενων στα σχολικά κυλικεία η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί κάνουμε δραματική έκκληση όπως ενισχύσετε άμεσα και εντάξετε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλα τα Σχολικά Κυλικεία ώστε να αποφύγουμε τις δραματικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο κλάδο που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν».

Πηγή: flashnews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Η ουσία της πολιτικής επιστρέφει. Η αντιπαράθεση των ιδεών και ο πολιτικός διάλογος επιζητούν το ρόλο της στην κεντρική σκηνή...
Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου