Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
κυλικείο
Σε δεινή θέση βρίσκονται οι μισθωτοί των σχολικών κυλικείων. Διατυπώνουν τα αιτήματά τους μέσα από την επιτροπή αγώνα που δημιούργησαν και γνωστοποιούν τα προβλήματα που έχουν λόγω της πανδημίας και της καραντίνας καθώς και τα αιτήματά τους.

Μας έκλεισαν τον Μάρτιο γιατί είμασταν «υγειονομική βόμβα», υπομείναμε όλα τα μέτρα τους μέσα σε μια άθλια οικονομική κατάσταση, τους δώσαμε το χρόνο για να πάρουν μέτρα ουσίας και να θωρακίσουν τη χώρα με γιατρούς, ΜΕΘ, με Επαρκή ΜΜΜ, με αποσυμφόρηση των σχολείων και ορθά μέτρα στους χώρους δουλειάς. Πέρασαν 8 μήνες και το μόνο που έκαναν ήταν:

 • Να πάρουμε επίδομα που δεν έφτανε ούτε για το ΕΦΚΑ !
 • Να δώσουν παράταση ένα χρόνο σε μισθωτές που τελείωνε η σύμβαση τους (γιατί όχι σε όλους;)
 • Να μας δίνουν πίσω την δίκη μας εγγύηση άμα θέλουμε να αφήσουμε νωρίτερα το κυλικείο
 • Να μοιράζουν στα παιδιά παγουρίνο των χορηγών φίλων τους, και μάσκες τραπεζομάντηλα που ακόμα δεν έχουν δοθεί!!
 • Να παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις στους  εφοπλιστές/ μεγαλοξενοδόχους / αεροπορικές /πολυεθνικές του τουρισμού,
 • Να κάνουν νόμους κατά των διαδηλώσεων,
 • Να ρίχνουν χημικά στο Εφετείο, γονείς , εκπαιδευτικούς, μαθητές και να συλλαμβάνουν 14χρόνα παιδιά.
 • Να ψηφίζουν τον πτωχευτικό νόμο για το ξεσπίτωμα του κόσμου υπέρ τραπεζών,
 • Να μοιράζουν το 50% των δανείων της πανδημίας σε 6 (!) βιομηχάνους,
 • Να δίνουν εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και εργολάβους, 
 • Να συντάσσουν νομοσχέδια για απλήρωτες υπερωρίες υπέρ ΣΕΒ,

Και φτάνουμε στο τώρα που για άλλη μια φορά απαιτούν από εμάς να δείξουμε «ατομική ευθύνη» χωρίς εκείνοι να έχουν κάνει το παραμικρό!!!

Μας κλείνουν και όχι όλους (σιγά μην δώσουν άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς, που την κρατάν από την κανονική τους κι όλας), δίνοντας μας τί;

Μια επιστρεπτέα προκαταβολή (Δάνειο!!) που θα επιστρέψουμε το 50% και θέλουν να είμαστε  και ευχαριστημένοι!

Δεν πάει άλλο πια αυτή η κοροϊδία. Είναι ή ώρα να ξεσηκωθούμε και να δείξου με την αλληλεγγύη μας και σε άλλους κλάδους που πλήττονται από αυτή την κατάσταση.

Απαιτούμαι:

 1. Την νομοθέτηση του ενός έτους παράτασης των συμβάσεων μας για όλο τον κλάδο. Ήταν για όλους μας μία ζημιογόνος χρονιά. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις
 2. Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων, με καθολική ένταξη ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ , σε όλα τα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες, σε όλα τα παιδιά, περνώντας στα χέρια των άμεσα υγειονομικών υπευθύνων, των σχολικών κυλικείων και να διανέμονται από αυτά απολύτως δωρεάν, ως ταυτόχρονη στήριξη των κυλικείων και των γονέων.
 3. Απαλλαγή Β δόσης μισθώματος, του σχολικού έτους 2019-2020 με απόφαση από την ΚΕΔΕ. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε βοήθεια την απαλλαγή 6 ημερών που αφαιρέθηκαν από την  Γ δόση. Την απαλλαγή «Β’ δόσης 2019-2020» θεωρούμε απαραίτητη, ως ελάχιστη βοήθεια για την καταστροφή εμπορευμάτων, την πληρωμή οφειλών προς  προμηθευτές και  βοήθεια για επανεφοδιασμό  την νέα σχολική χρονιά.  Επισημαίνουμε το μεγάλο ποσοστό απουσίας μαθητών, λόγω της έξαρσης Η1Ν1 κατά τους προηγούμενους μήνες. Τέλος, αυτά τα χρήματα τα χρησιμοποιήσαμε για να αντέξουμε όλο αυτό το διάστημα.
 4. Μείωση μισθώματος κατά 40% , για όλο τον κλάδο , για το σχολικό έτος 2020-2021, ως μέτρο αντιμετώπισης της επερχόμενης οικονομικής κρίσης ας σταματήσει ο εμπαιγμός με τους Δήμους μα αν και πότε και πόσο!
 5. Νομοθετική τροποποίηση η οποία να χαρακτηρίζει το επάγγελμα μας «εποχικό».
 6. Τη διεύρυνση της λίστας των επιτρεπόμενων ειδών πώλησης των σχολικών κυλικείων.
 7. Να υπάρξει ειδική μέριμνα παράτασης συμβάσεως,  σε περιπτώσεις όπου η σύμβαση μισθώματος σχολικού κυλικείου λήγει έως 3 έτη πριν την συνταξιοδότησή του μισθωτή .
 8. Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του μισθώματος σε σχέση με τις ημέρες και τις απουσίες των παιδιών και όχι με βάση τους εγγεγραμμένους μαθητές, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διότι υπάρχουν απουσίες για λόγους υγείας, προετοιμασίας πανελληνίων,  αναβολής στρατού. Πλέον θα απουσιάζουν παιδιά λόγω covid 19.
 9. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.
 10. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του τέλος επιτηδεύματος, αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
 11. Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που τη συνόδευσαν. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
 12. Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.
 13. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
 14. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 15. Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 16. Απαλλαγή όλων των συνάδελφων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 17. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

Επικοινωνία: [email protected]

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)