Πρέβεζα: Ο Διευθυντής της ΔΔΕ απαντά σε καταγγελία της ΕΛΜΕ
Απάντηση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, Κατσανάκη Απόστολου, στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρέβεζας (ΠΥΣΔΕ)

Απάντηση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, Κατσανάκη Απόστολου, στην από 7/2/2021 ανακοίνωση - καταγγελίας της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πρέβεζας αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρέβεζας χωρίς να αναρτήσει το νέο Υπηρεσιακό συμβούλιο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αποφάσισε ότι πρέπει να «δράσει  γρήγορα», χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να κοινοποιήσει την ημερήσια διάταξη στα μέλη του ΠΥΣΔΕ, όπως προβλέπεται και να ορίσει την ημερομηνία συνεδρίασης του οργάνου.

Η απάντηση του Κ. Κατσανάκη

Σε απάντηση της από 7/2/2021 ανακοίνωσης- καταγγελίας σας, διευκρινίζονται τα εξής:

Η συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρέβεζας (ΠΥΣΔΕ) έγινε με την Φ.30/790/01-02-2021 απόφασή του Περιφερειακού Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου . Η Απόφαση αυτή εστάλη από τη Δ.Δ.Ε Πρέβεζας άμεσα σε όλα τα μέλη(τακτικά- αναπληρωματικά) του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πρέβεζας  βάσει με το αρθ.14, παρ.2 του Ν.2690/99, σύμφωνα με το οποίο η προθεσμία για την αποστολή της πρόσκλησης μαζί με την ημερήσια διάταξη προς τα μέλη μπορεί, σε περίπτωση κατεπείγοντος, να συντμηθεί, όμως τότε, πρέπει να αναφέροντα σε αυτήν οι λόγοι που κατέστησαν τη σύντμηση αναγκαία.

Στην πρόσκληση που απεστάλη σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, αναγράφονταν ότι «Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου (αρ.14 ν.2690/99) προέκυψε κατόπιν της αναγκαιότητας διάθεσης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου». Η απόφαση αυτή δεν αφορά νέες διαθέσεις ή τροποποιήσεις αυτών, αλλά όσες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί με αποφάσεις του προηγούμενου ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έληγαν στις 31-12-2020 και όφειλαν να ανανεωθούν για να έχουν ισχύ κατά το νέο οικονομικό έτος 2021.

Πρόκειται για πάγια διαδικασία η οποία ακολουθείται στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και εγγυάται την απρόσκοπτη εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων των εκπαιδευτικών του νομού μας. Σε διαφορετική περίπτωση, η διάθεση των εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου στα σχολεία μας, καθώς και η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων δε θα ήταν εφικτή. Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το αρθ.14., παρ.1 του Ν.2690/99 «Το συλλογικό όργανο συνεδριάζει νομίμως όταν στη σύνθεσή του μετέχουν, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, περισσότερα από τα μισά των διορισμένων μελών (απαρτία)».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, εστάλησαν σύμφωνα με την εγκύκλιο για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας. Σε παράσταση διαμαρτυρίας σας στη ΔΔΕ Πρέβεζας την 08-12-2020, κατόπιν σχετικής σας ερωτήσεως, ενημερωθήκατε ότι μπορείτε να αιτηθείτε τα αποτελέσματα των ανωτέρω εκλογών από την αρμόδια υπηρεσία, την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου.

Μέλημά μου είναι να ενεργώ στο πλαίσιο του υπηρεσιακού μου καθήκοντος και να υπηρετώ τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις σας αφορούν και επικουρούν το έργο σας.

Ο Προϊστάμενος  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Κατσανάκης Απόστολος

Φυσικής Αγωγής ΠΕ 11

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News