Thumbnail
Την άμεση επανέναρξη της δια ζώσης πρακτικής για τους τελειόφοιτους ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής - Επιστολή στη Νίκη Κεραμέως

 

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ζητώντας άμεση επανέναρξη των δια ζώσης πρακτικών στους φορείς για τους τελειόφοιτους.

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και από άλλα τμήματα πανεπιστημίων διατυπώνουν αντίστοιχα αιτήματα

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών του Χαροκοπείου στη Νίκη Κεραμέως:

Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής

Προς: Υπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη  Κεραμέως

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων

Για τουλάχιστον μια ακόμα βδομάδα τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας παίρνουν παράταση. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η

«Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών, με εξαίρεση τη δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α' κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι..>>

Την προηγούμενη βδομάδα οι τελειόφοιτοι συμφοιτητές του τμήματος μας απέστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν την επανέναρξη των δια ζώσης πρακτικών. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους, να επικροτήσουμε αυτήν την κίνηση και να διατυπώσουμε το ίδιο αίτημα. Αν και συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν κοινοποιήθηκε στη δημοσιότητα κάποια νέα απόφαση που να αφορά τα Πανεπιστήμια και τους φοιτητές. Παράλληλα ενημερωθήκαμε από το Πανεπιστήμιο μας , πως έχει ζητηθεί από το Υπουργείο η αποστολή ονοματεπώνυμου και ΑΜΚΑ των φοιτητών που πρόκειται να ασκηθούν σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας για προαιρετικό εμβολιασμό κατά της COVID-19, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε θα γίνει αυτή η διαδικασία και πότε θα ξεκινήσει η άσκηση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ορισμένοι  συμφοιτητές μας πραγματοποιούν μέρος της πρακτικής τους άσκησης με τηλεργασία, ενώ άλλοι έχουν αρνηθεί να την πραγματοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα όσον αφορά την πλειονότητα των φοιτητών καταγράφεται το γεγονός, οι φορείς (νοσοκομεία, βιομηχανία και κοινότητα) που έχουν επιλέξει να μη δέχονται την τηλεργασία. Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις τόσο των φοιτητών όσο και του κάθε φορέα είναι απολύτως σεβαστές, αφού είναι σαφές πως και οι φοιτητές θέλουν να ολοκληρώσουν στο προβλεπόμενο διάστημα τις υποχρεώσεις τους και ορισμένοι φορείς να θεωρούν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν εξ αποστάσεως. Άλλωστε είναι κοινώς αποδεκτό ότι η δια ζώσης πρακτική άσκηση δεν αντικαθίσταται πλήρως από την εξ αποστάσεως παρά μόνο η τελευταία λειτουργεί ως λύση ανάγκης. 

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Στα μέτρα αυτά δε συμπεριλαμβάνεται κάτι για την πρακτική άσκηση. Ως εκ τούτου  τασσόμαστε πλήρως στο πλευρό των συμφοιτητών μας και ζητούμε την άμεση επανέναρξη της πρακτικής άσκησης με φυσική παρουσία στους φορείς. Αν δε συμβεί αυτό, απειλείται η έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών για αρκετούς φοιτητές, κάτι που ενδεχομένως προκαλεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση εκείνων και των οικογενειών τους. Η έναρξη της άσκησης θα συνοδεύεται  φυσικά από την τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων τόσο από τους ίδιους τους φοιτητές όσο και από τους φορείς.  Επιπρόσθετα ζητούμε την άμεση ένταξη στο σύστημα για τον προαιρετικό εμβολιασμό εκείνων που το επιθυμούν πριν να αρχίσουν την πρακτική τους άσκηση.

Αναμένουμε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το θέμα αυτό πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και τη διατήρηση της ποιότητας των σπουδών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα