Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν πιόνια  μιας χρήσης - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης δεν ανανέωσε τις συμβάσεις «τριμηνιτών» αναπληρωτών, αφήνοντας κενές τις συγκεκριμένες θέσεις για να τις καταλάβουν με άλλη διαδικασία αργότερα άλλοι αναπληρωτές καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης.

Την Τετάρτη 20 Γενάρη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές των τρίμηνων συμβάσεων που τώρα η κυβέρνηση τους  απολύει, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης ως εκπροσωπούσα υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συνάδελφοι απολύονται επειδή, ενώ κάλυπταν κενό εκπαιδευτικού που ήταν στις ευπαθείς ομάδες, τώρα αυτό το κενό εμφανίζεται πλέον σαν λειτουργικό και όχι κενό-covid (π. χ. οι εγκυμονούσες ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, αλλά μετά τον τοκετό λαμβάνουν την άδεια λοχείας,)!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας τόσο το Δ.Σ. όσο και οι συνάδελφοι αναπληρωτές, καταγγείλαμε την τακτική της κυβέρνησης,  η οποία αφού πρώτα θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού μετά πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσηςτώρα απολύει την παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων που κάλυψαν μια έκτακτη ανάγκη και ενώ τα κενά αυτά που κάλυπταν εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πετάνε και ανακυκλώνουν ταυτόχρονα έτσι στην ανεργία συναδέλφους, με συνοπτικές διαδικασίες, εντείνοντας την ανασφάλεια στη ζωή τους και αφήνοντας τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας.

Ο Προϊστάμενος Δ/θμιας Εκπαίδευσης αφού δήλωσε ότι «…κατανοεί το πρόβλημα…» και εκφράζοντας την «συμπάθειά» του για τους απολυόμενους συναδέλφους,  πλήρως ευθυγραμμισμένος και υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές και κατευθύνσεις, δεν ανανέωσε τις συμβάσεις αυτών των συναδέλφων,  αφήνοντας κενές τις συγκεκριμένες θέσεις για να τις καταλάβουν με άλλη διαδικασία αργότερα άλλοι αναπληρωτές συνάδελφοι.

Η λέξη ΑΙΣΧΟΣ δεν αρκεί για να περιγράψει την παραπάνω κατάσταση, αφού στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. μείωσης του κόστους και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιούν σαν πιόνια  μιας χρήσης, τους συναδέλφους αναπληρωτές, σμπαραλιάζοντας  την ζωή τους μαζί με την εκπαίδευση των μαθητών

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να βρουν τρόπο να επαναπροσληφθούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι.
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (εργασιακά, ασφαλιστικά, άδειας) μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Μέτρα στήριξης (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση) όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα!
  •  Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή