Τρίμηνες συμβάσεις: Συνάντηση εκπαιδευτικών με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας
Σύλλογος Αριστοτέλης: Τι είπε ο διευθυντής εκπαίδευσης Χ. Παπαϊωάννου σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των 3μηνιτών, το ωράριο αποχώρησης των νηπιαγωγών, τη μη συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου στην Α' Διεύθυνση

Χθες πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ Αθήνας που οργανώθηκε από τους συλλόγους Αριστοτέλη, Παρθενώνα, Ρόζα Ιμβριώτη, Α’ Σύλλογο Αθηνών, Ηλιούπολης «Παπαμαύρος», Αθηνά και έγινε συνάντηση με τον Δ/ντη εκπαίδευσης Χαράλαμπο Παπαϊωάννου και την διευθύντρια εκπαιδευτικών θεμάτων, Χρήστου Αμαλία.

Σχετικά με το θέμα των αναπληρωτών 3μηνων συμβάσεων, ο σύλλογος Αριστοτέλης κατέθεσε τις θέσεις του έτσι όπως καταγράφονται στην πρόσφατη απόφασή του απαιτώντας να μην υπάρχει καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού ούτε των 3μηνιτών, και ταυτόχορνα κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας μετατρέπει σε εκπαιδευτικούς – λάστιχο (ν.4589 του ΣΥΡΙΖΑ, τρίμηνα, τοπικές προσλήψεις κ.α.).

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση, αντί να προχωρά σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό, μετά από 10 χρόνια εργασιακής επισφάλειας, να εντείνει την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση.

Ο διευθυντής δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση συναδέλφου και θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις για το επ;oμενο τρίμηνο. Αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δε θα απολυθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και παρέπεμψε αυτή την απόφαση στο υπουργείο παιδείας.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι έχει τοποθετήσει πολλούς αναπληρωτές 3μηνων συμβάσεων σε κενά που δεν είναι «έκτακτα» ή κενά «covid», αλλά και το ότι δήλωσε εξ αρχής κενά covid στο υπουργείο ενώ πολλά από αυτά ήταν κανονικά μακράς διάρκειας κενά, όπως όλες οι παράλληλες. Κατόπιν αυτού επιβεβαιώθηκε από εμάς ότι με πρόσχημα την πανδημία, οι εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτ(ρι)ών εκπαιδευτικών ελαστικοποιήθηκαν παραπάνω, ενώ τα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικό με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του διευθυντή εκπαίδευσης να ζητήσει αναπληρωτές 3μηνης σύμβασης για λειτουργικά κενά, τα οποία θα υπάρχουν όλο το χρόνο, αντί για αναπληρωτές πλήρους σύμβασης.

Νηπιαγωγεία

Στη συνέχεια, οι σύλλογοι καταγγείλαμε την αυθαίρετη απόφαση του ΥΠΑΙΘ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να αλλάξει το ωράριο αποχώρησης των νηπιαγωγείων αυξάνοντας έτσι και το ωράριο των νηπιαγωγών αλλά και προκαλώντας μεγαλύτερο συνωστισμό στις αποχωρήσεις των συστεγαζόμενων σχολείων.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης δήλωσε ότι ο κάθε σύλλογος διδασκόντων, θα κρίνει με βάση τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες και θα διαμορφώσει το ωράριο αποχώρησης των μαθητ(ρι)ών του όπως αποφασίσει και επιβεβαίωσε τη δύναμη των συλλόγων διδασκόντων στις αποφάσεις αυτές. Τα σωματεία τονίσαμε την ανυπαρξία μέτρων όλον αυτό τον καιρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με τα καθημερινά νομοθετήματα που καμία σχέση έχουν με τα πραγματικά ζητήματα της εκπαίδευσης. Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, η ανέγερση νέων κτηρίων νηπιαγωγείων, η μείωση του αριθμού μαθητών, η πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα, το επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και τραπεζοκόμων, η μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών που είναι το μεγαλύτερο όλων των βαθμίδων κ.ά είναι ζητήματα για τα οποία ΥΠΑΙΘ και διευθύνσεις εκπαίδευσης αδιαφορούν και νομοθετούν εις βάρος τους.

Τέλος, μετά από ερώτησή μας, ενημερωθήκαμε ότι δεν θα συγκροτηθούν συμβούλια, αφού υπάρχουν μόνο δύο αιτήσεις ενδιαφερόμενων, της Α. Πανδή για το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) και της Ε. Βαγής (σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής) για το Συμβούλιο Επιλογής. ]

Τα σωματεία τοποθετηθήκαμε ξανά για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία»-φαρσοκωμωδία που προσπάθησε να στήσει το ΥΠΑΙΘ και στις οποίες οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη. Απαιτούμε ξανά να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών δια ζώσης ασφαλή και φυσικά τονίζουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε κανέναν από τους «δοτούς» του ΥΠΑΙΘ για τα υπηρεσιακά συμβούλια και καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους «εκλεγμένους» να παραιτηθούν. Όποιος δεν το κάνει, διαλέγει πλευρά και στέκεται εχθρικά και απέναντι στον κλάδο.


 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή