«Τριμηνίτες» εκπαιδευτικοί: Προσλήψεις για κάλυψη μόνιμων κενών και όχι για την πανδημία
Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση - Εκπαιδευτικοί με τρίμηνες συμβάσεις τοποθετούνται για να καλύψουν μόνιμα λειτουργικά κενά, κατά παράβαση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, καθώς σε ανακοίνωσή της παραθέτει πως εκπαιδευτικοί με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας τοποθετούνται για την κάλυψη λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, οι προσλήψεις τρίμηνης διάρκειας προωθούνται για την κάλυψη κενών που σχετίζονται με τις ανάγκες της πανδημίας (εξ αποστάσεως εκπαίδευση, άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες) και μόνο.

«Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμησή μας για το τι δρόμο ανοίγουν οι τρίμηνες συμβάσεις και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μας θεωρεί αναλώσιμους», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται πως «συνάδελφοι με τρίμηνες συμβάσεις καλούνται να αναπληρώνουν μόνιμα λειτουργικά κενά, είτε στο ολοήμερο είτε σε άδειες συναδέλφων για άλλους λόγους, όπως οι αναρρωτικές άδειες, οι άδειες λοχείας ή ανατροφής τέκνου, κι όχι λόγω πανδημίας».

Αναλυτικά η καταγγελία:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς- ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων. Το πιο πρόσφατο έργο της σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν οι τρίμηνες συμβάσεις, αφού βέβαια εφαρμόζει τον νόμο Γαβρόγλου - ΣΥΡΙΖΑ και αφού έχει ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ντροπή, έπαιζε καθημερινά με το άγχος και την αγωνία των αναπληρωτών, για το αν θα κάνουν ή όχι τη δήλωση ενδιαφέροντος για τις τρίμηνες συμβάσεις. Συνεχώς έβγαιναν «ειδήσεις» και «ενημερώσεις» από το Υπουργείο με τους αριθμούς των προσλήψεων που θα γίνουν στις κανονικές φάσεις των αναπληρωτών, καθώς και για τις προσλήψεις των τρίμηνων συμβάσεων, βάζοντας τους συναδέλφους σε τεράστια διλήμματα.

Ωστόσο, η ξετσίπωτη στάση τους δεν έμεινε εκεί. Υπουργείο και  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δείχνουν από τώρα πώς σκοπεύουν να αξιοποιούν τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών, που υποτίθεται ότι στόχο έχουν να καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν «για λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του κορωνοΐου».

Είναι άθλιοι! Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις όπου συνάδελφοι με τρίμηνες συμβάσεις καλούνται να αναπληρώνουν μόνιμα λειτουργικά κενά, είτε στο ολοήμερο είτε σε άδειες συναδέλφων για άλλους λόγους, όπως οι αναρρωτικές άδειες, οι άδειες λοχείας ή ανατροφής τέκνου, κι όχι λόγω πανδημίας. Ουσιαστικά, οι αναπληρωτές των τρίμηνων συμβάσεων καλούνται να αναπληρώσουν τους αναπληρωτές, οι οποίοι αναπληρωτές δεν καλύπτουν κάποιο έκτακτο κενό, αλλά οργανικά κενά και  πάγιες ανάγκες των σχολείων!!

Οι μάσκες έπεσαν! Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμησή μας για το τι δρόμο ανοίγουν οι τρίμηνες συμβάσεις και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μας θεωρεί αναλώσιμους και θέλει να μας τοποθετεί για όσο θέλει, όπου θέλει, με μισθούς-χαρτζιλίκι σε σχέση με τα έξοδά μας. Το έχει αποδείξει, άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, ιδιαίτερα στα σχολεία, μη παίρνοντας εδώ και καιρό κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Οι αγώνες των μαθητών, η μαζική απεργιακή συγκέντρωση της απεργίας στο Δημόσιο στις 15/10 για να παρθούν άμεσα μετρά προστασίας του λαού σε όλους τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δείχνουν τον δρόμο!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
Συνάντηση Τσίπρα, Φίλη, Τζούφη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων και τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία