Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας για την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλιση δε θα περάσει», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου»

«Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας για την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλιση δε θα περάσει», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου» και καλεί σε «αγώνα για να παρθούν τώρα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια».

«Όχι στα μορφωτικά ελλείμματα και την κατάθλιψη της γενιάς της τηλεκπαίδευσης», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, καλούν αύριο, Τρίτη 15/12 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Τρίτη 15/12 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

Ο προϋπολογισμός που ψηφίζει η κυβέρνηση την Τρίτη 15/12 επισφραγίζει ότι συνεχίζει την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης και αξιοποιεί την πανδημία να επιβάλει αντιδραστικές αλλαγές, να διασφαλίσει την κερδοφορία των ιδιωτών και να βάλει στο γύψο τις ελευθερίες, τις διεκδικήσεις και τη συνδικαλιστική δράση με την ένταση της καταστολής, την ώρα που αυξάνει υπέρογκα τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

  • Αντί για προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, προκυρήσσει 2.600 θέσεις μισθοφόρων στο στρατό, 2.000 θέσεις «ειδικών φρουρών» στα (κλειστά) πανεπιστήμια
  • Αντί για αύξηση δαπανών για την Υγεία, στον προϋπολογισμό του 2021 μειώνει κατά 572 εκατομμύρια ευρώ από πέρσι.
  • Αντί για Αύξηση των ΜΕΘ (2000) και των ΜΑΦ (1500) και επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών έστω και τώρα που τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο, χρυσοπληρώνει τους ιδιώτες εμπόρους της υγείας – 1600ευρώ τη μέρα το ιδιωτικό κρεβάτι ΜΕΘ, όσο ο μηνιαίος μισθός του γιατρού!
  • Αντί για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία τις μειώνει κατά 7,7% ενώ αυξάνει 2 δις τους εξοπλισμούς!
  • Αντί για λεωφορεία για τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επίταξη των χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία ιδιωτικοποιούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και αγοράζουν 778 περιπολικών το 2020 και μηχανών για τους αστυνομικούς και την καταστολή και δίνουν 120 εκατομμύρια στην Aegean
  • Αντί για μαζικά διαγνωστικά τεστ και ιχνηλάτησηκαι φροντίδας για όλους, δεκάδες εκατομμύρια στα τηλεοπτικά κανάλια, εκατομμύρια για μάσκες – αερόστατα, εκατομμύρια σε κλινικάρχες και σε διαγνωστικά κέντρα
  • ΜΑΣ ΛΕΝΕ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤA ΓΙΑ μέτρα ΤΩΡΑ προκειμένου να  ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια (Δηλαδή: μειωμένα τμήματα μέχρι 15 μαθητές. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών και βοηθητικού προσωπικού. Μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανοίγουν τα μαγαζιά αλλά δεν παίρνουν μέτρα για να λειτουργήσουν  τα σχολεία  με ασφάλεια. Προχωράνε χωρίς σταματημό τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί το Υπ. Παιδείας εν μέσω πανδημίας. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν  το νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά με την τηλεκπαίδευση και κρύβουν ότι τα μορφωτικά αποτελέσματα είναι ελλιπή και αμφισβητούμενα για τα παιδιά. Κρύβουν τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις μιας γενιάς που οδηγείται σε μια χαμένη χρονιά, σε αποξένωση και κατάθλιψη, σε εθισμό στην οθόνη και την στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας και την έλλειψη φαντασίας.
Εντείνουν τις μορφωτικές ανισότητες, τους αποκλεισμούς μαθητών από την παρεχόμενη εκπαίδευση ενώ επιβάλουν εξοντωτικό ηλεκτρονικό 5ωρο, απουσίες, νέα ύλη, βαθμολογία με κλειστά τα σχολεία και αποκλεισμούς μαθητών.
Να μην περάσει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του ενίσχυσης των κερδών των ιδιωτών, της καταστολής και των εξοπλισμών!

Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης

Να μπει Τέρμα στην καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών.

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των σωματείων

την Τρίτη 15/10 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12.00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

Αγώνας για Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία, Εργασία, Δικαιώματα !

Το ΔΣ προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 2μμ – 4μμ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη διαδήλωση.

Θα δοθεί βεβαίωση μετακίνησης σε όποιο μέλος του συλλόγου συμμετέχει στην συγκέντρωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Δημοτικά σχολεία: Την Παρασκευή λήγει το Α' τρίμηνο-Σε κλειστούς φακέλους θα δοθούν οι βαθμοί
Στις 10/12 λήγει το Α' τρίμηνο στα Δημοτικά - Πώς θα παραδοθούν οι βαθμοί
Δημοτικά σχολεία: Την Παρασκευή λήγει το Α' τρίμηνο-Σε κλειστούς φακέλους θα δοθούν οι βαθμοί