papaevaggelou
Στόχος είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου, σημειώνει η Βάνα Παπαευαγγέλου για το άνοιγμα των σχολείων

Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, τα θρανία. Αυτό σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, τη Δευτέρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η κα Παπαευαγγέλου επεσήμανε επιπλέον ότι δεν είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που απασχολεί την Επιτροπή των Ειδικών, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, παράγοντας που οδήγησε άλλωστε στην απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι στόχος είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου, ενώ τόνισε παράλληλα ότι έως τώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικό άνοιγμα των σχολείων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Γιατί έκλεισαν τα σχολεία;

Υπενθυμίζεται ότι τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου είχε εξηγήσει η Βάνα Παπαευαγγέλου πριν λίγο διάστημα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η κα Παπαευαγγέλου επεσήμανε δύο παράγοντες, με βάσει τους οποίους η Επιτροπή των Ειδικών και η κυβέρνηση οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

1. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η κατάσταση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, η οποία «δεν βελτιώθηκε και δεν θέλαμε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα». Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας δήλωσε ότι οποιαδήποτε κινητικότητα μέσα και έξω από τα σχολεία θα επιβάρυνε το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα.

2. Επιπλέον, απομένουν επτά μόνο ημέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων και ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων θα προκαλούσε αναστάτωση στα παιδιά.

Επιπλέον, επισήμανε ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλειστό χώρο είναι αρκετός για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

Η κα Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε από την άλλη ότι σταθερή θέση της Επιτροπής αποτελεί ότι τα σχολεία, σε περίπτωση lockdown, πρέπει να κλείνουν τελευταία και να ανοίγουν πρώτα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η καθολική τηλεκπαίδευση λειτουργεί αρκετά καλά, όμως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, προσανατολίζεται σε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα, αν και το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατώτατος μισθός
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
Πότε η παράλληλη μισθοδοσία με σύνταξη ακυρώνει τον συντάξιμο χρόνο – Τι έκρινε η γνωμοδότηση 80/2025 του ΝΣΚ
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα
Τι αποκαλύπτει η διεθνής έρευνα της Glassdoor για το πώς θα δουλεύουμε, πόσο θα πληρωνόμαστε και πόσο ασφαλείς θα αισθανόμαστε μέσα στο 2026
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας για Γυμνάσια και Λύκεια από το 2025–2026
Σαφές πλαίσιο για τη διάρκεια μαθημάτων και διαλειμμάτων – Χωρίς επιτρεπτές παρεκκλίσεις στη δομή του σχολικού χρόνου
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας για Γυμνάσια και Λύκεια από το 2025–2026