Αναπληρωτές Θεσσαλονίκης: Κινητοποίηση στη 1 Δεκέμβρη στο ΥΜΑΘ για τα ζητήματα παραβόλου
Εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Στηρίζουμε τα αιτήματα των χιλιάδων απορριφθέντων αναπληρωτών λόγω παραβόλου

Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής εκτός σχολείου! Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  σήμερα 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων αναπληρωτών που αποκλείστηκαν από τους πίνακες αναπληρωτών για παράβολο αξίας μόλις 3€, εξαιτίας λαθών του συστήματος των τραπεζών και  της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ αλλά και λαθών στη μοριοδότηση.

Η  Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία εδώ και μήνες κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες  αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ενώ μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση,  δεν μπόρεσε να βρει λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Η Α’ ΕΛΜΕ στηρίζει τη συμβολική κινητοποίηση την

ΤΡΙΤΗ 1/12/2020  στις 11 πμ.  στο ΥΜΑΘ για τα ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ και των ΛΑΘΩΝ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

(Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας)

Επιτροπή Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Να δοθεί άμεσα λύση στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς απορριφθέντες λόγω παραβόλου από τους πίνακες κατάταξης!

Έχουν περάσει μήνες από τον αποκλεισμό μας από τους πίνακες αναπληρωτών για ένα παράβολο 3ευρώ και η Κυβέρνηση Ν.Δ. επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία. Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να βιοποριστούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Τόσα χρόνια αναπληρώναμε τους εαυτούς μας σε όλη την Επικράτεια, δίναμε τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα μας εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη για την κατάσταση μας σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και τούμπαλιν. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του προβλήματος μας. Η κυβέρνηση μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει τους τριμηνίτες και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Την ώρα, λοιπόν, που η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, λόγω κορωνοιού, τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης. Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ φανερά τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που προϋπήρχαν και έρχονται τώρα να προστεθούν στους χιλιάδες συναδέλφους που είτε νοσούν είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο δε λύνουν το θέμα του παραβόλου, ώστε να στελεχωθούν και με αυτούς τους συναδέλφους οι εκπαιδευτικές μονάδες; Για ποιο λόγο δεν γίνονται μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός;

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δώσει λύση στο ζήτημα των 12.000 και πλέον συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου! Πλέον τίθεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!! Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! Να εκμεταλλευτεί έστω και τώρα τον χρόνο που της δίνει ο κόσμος για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία!

Η καλύτερη πρόληψη είναι η πρόσληψη.Δώστε άμεσα λύση.

Διεκδικούμε:

• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά. Ήδη έχουν χαθεί τρεις μήνες.
  • Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου και στη  συμβολική κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη 1 Δεκεμβρίου.

Επιτροπή Αγώνα

Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου