Σχολεία - Κορονοϊός
Θεσσαλονίκη: Υπάρχουν περιοχές που μόνο το 1/4 των μαθητών έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση - Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης καλεί το Υπουργείο Παιδείας μνα διαθέσει τον απαραίτητο αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στους μαθητές

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης καλεί το Υπουργείο Παιδείας μνα διαθέσει τον απαραίτητο αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στους μαθητές ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές αυτές της Θεσσαλόνικης, τα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος για αγορά εξοπλισμού αρκεί για να καλύψει μόνο ένα μικρό μέρος των αναγκών των σχολείων και των μαθητών, ενώ στο Δενδροπόταμο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τηλεκπαίδευση, μόνο το ¼ των παιδιών.

Ένα μήνα και πλέον μετά το δεύτερο και ισχυρότερο χτύπημα του covid-19 στην πόλη μας, και βδομάδες μετά το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης καλείται να αποφασίσει στις 30 του Νοέμβρη τη διάθεση από τον Δήμο 25.000 ευρώ για την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Και παρά την απόλυτη συμφωνία μας για την διάθεση του ποσού (όπως και του ίδιου για ηλεκτρονικό εξοπλισμό των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε την τεράστια καθυστέρηση με την οποία έρχεται το θέμα.

Πέραν δηλαδή των εγκληματικών ευθυνών του υπουργείου Παιδείας για την έλλειψη και της παραμικρής ακόμη ενίσχυσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων μας, έχει ευθύνες και ο Δήμος, καθώς η δημοτική αρχή αρνήθηκε να αποδεχθεί τις επανειλημμένες (ήδη από την άνοιξη) παρατηρήσεις και προτάσεις της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» (και άλλων παρατάξεων) για ενίσχυση των σχολείων με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) αντί της προμήθειας tablet, πολύ δε περισσότερο καμερών και χειλόφωνων, τα οποία ήταν και το  μόνο υλικό με το οποίο προμήθευσε ο Δήμος κάποια σχολεία τους προηγούμενους μήνες.

 

Θεωρούμε παραπέρα ότι το ποσό των 25.000 ευρώ με το οποίο δεν επαρκεί, καθώς με βάση τις τιμές της αγοράς μπορούν να αγοραστούν περί τα 70 laptop, να διατεθούν δηλαδή 3-4 σε καθένα από τα 15 Δημοτ. Σχολεία και μέχρι 1 στα Νηπιαγωγεία. Γι αυτό και πρέπει ως Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσουμε την άμεση παροχή από το Υπουργείο Παιδείας των αναγκαίων κονδυλίων ή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την (με ή χωρίς πανδημία) λειτουργία τους, αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή/τριά τους, ώστε να αμβλυνθούν (ως προς αυτό το θέμα τουλάχιστον) οι ταξικές διακρίσεις.

Ειδική τέλος ενίσχυση απαιτείται για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του Δενδροποτάμου, προς αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων σε βάρος των Ρομά μαθητ(ρι)ών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι σε ένα από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μπορούν να παρακολουθήσουν την πολυδιαφημισμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ. τηλεκπαίδευση, μόνο το ¼ των παιδιών (49 από τα 182 συνολικά) και μάλιστα όχι από υπολογιστή αλλά από κινητό τηλέφωνο (και εναλλάξ τα 2 ή περισσότερα παιδιά της οικογένειας), καθώς μιλάμε για μια από τις φτωχότερες συνοικίες της χώρας…

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...