Απεργία: Συμβολική κινητοποίηση των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών - Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Ημέρα απεργίας, εκπρόσωποι του ΔΣ του σωματείου συμμετείχαν στη συμβολική κινητοποίηση των συνδικάτων στο Υπουργείο Εργασίας. Πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι του κλάδου δώσαμε το απεργιακό “παρών”. Σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών.

Η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων, της εργατικής τάξης της χώρας μας, ως μέρα γενικής απεργίας. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες, που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Δεν πέρασε ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Δεν μας φοβερίζει η προκλητική η στάση της κυβέρνησης, που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας με ΜΑΤ, αύρες και αστυνομικούς. Δεν δεχτήκαμε να κάνουμε τη μάσκα φίμωτρο, όπως οι θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ ή της ΟΙΕΛΕ, που σώπασαν μπροστά στο χτύπημα στο 8ωρο, στη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, στο νέο πτωχευτικό κώδικα και στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, στην κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πειραιάς: Γονέας-αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα

Κρούσματα στα σχολεία: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την ανησυχία των γονιών