Εκπαιδευτικοί: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν παρά την αστυνομοκρατία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου

«Σε ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας ΕΓΙΝΑΝ απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας», τονίζουν εισαγωγικά οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 26ης Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

Ο λαός και ο κόσμος της αντίστασης μπροστά σε νέα καθήκοντα

Χαιρετίζουμε τους εργαζομένους που απέργησαν σήμερα 26 Νοέμβρη και όσους –σε πολλές πόλεις της χώρας- κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απεργιακές συγκεντρώσεις.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη διαδήλωση που ακολούθησε μέχρι την Ομόνοια. Ηταν η μοναδική ανοιχτή συγκέντρωση με δημόσια ανακοινωμένο απεργιακό κάλεσμα και αυξημένους κινδύνους καταστολής και έγινε χωρίς την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που είχαν απεργιακές αποφάσεις αλλά δεν καλούσαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν, βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες (για τις τελευταίες δεκαετίες) δυσκολίες. Επρεπε να βρουν τρόπους να περάσουν όλα τα αστυνομικά μπλόκα. Οταν το κατάφερναν έπρεπε να αντέξουν την ασφυκτική πίεση που δημιουργούσε η όλο και πιο στενή περικύκλωση από μονάδες καταστολής όλων των ειδών, από κλούβες και αύρες. Και τελικά, μετά το τέλος της διαδήλωσης, να καταφέρουν αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Καταγγέλλουμε αυτήν την άθλια εικόνα μιας πόλης άγρια αστυνομοκρατούμενης, μια εικόνα που θυμίζει εφιάλτη, καθώς και το νέο όργιο τρομοκρατίας που υπήρξε αλλού (πχ. Γιάννινα).

Η νέα αυτή κατάσταση είναι τμήμα της σαρωτικής επίθεσης του συστήματος που εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα. Μια επίθεση που συντρίβει, χωρίς υπερβολή, κατακτήσεις ενάμιση αιώνα στα εργασιακά, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στις ελευθερίες.

Στη νέα αυτή κατάσταση, είμαστε σίγουροι ότι η λαϊκή πάλη θα βρει τις λύσεις της. Θα αναμετρηθεί με τις αδυναμίες της, θα ξεκαθαρίσει εχθρούς και φίλους, θα φρενάρει αυτόν τον απίστευτο ιστορικό αναχρονισμό που βιώνουμε.

Θα καταφέρει να συντρίψει όλες τις απαγορεύσεις και την κρατική καταστολή και θα οργανώσει απεργιακές συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος υπεράσπισης της ζωής μας.

  • Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες – τις διαδηλώσεις – τις απεργίες.

  • Να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα που έχουν καταγραφεί σε διαδηλωτές – να ανακληθεί κάθε δίωξη.

  • Απαιτούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία.

  • Κάτω το εκτρωματικό νομοσχέδιο Βρούτση.

  • Να ανατραπεί η αντιδραστική επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα στην εκπαίδευση – κάτω η Τράπεζα Θεμάτων και η τηλε-«εκπαίδευση», να μην περάσουν το νομοσχέδιο για την ΤΕΕ και τα σχέδια Πισσαρίδη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Επισκευάζεται με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη το εμβληματικό ακίνητο του ΙΚΥ στη Βιέννη με κονδύλια 4 εκατ. ευρώ
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο