ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Η επιτυχία της απεργίας έστειλε το πρώτο μήνυμα
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την απεργία της 26ης Οκτωβρίου

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα έσπασαν ξανά τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους.

Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε, με συμμετοχή σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, με σχεδόν καθολική συμμετοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επιτυχία της σημερινής απεργίας, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά».

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Ήταν προκλητική η στάση της κυβέρνησης που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων με ΜΑΤ, αύρες, αστυνομικούς και πρόστιμα για να καταστείλουν το απεργιακό μήνυμα, για να χτυπήσουν τη σημερινή απεργία που πραγματοποιείται με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.

Επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση νόμιζαν πως μαζί τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ που την επέβαλαν με ΜΑΤ, κλούβες και νοθεία την άνοιξη, θα μετέτρεπαν τη μάσκα σε φίμωτρο, όταν την ίδια στιγμή φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Φώτο & Video από την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή Απεργία

https://youtu.be/qccI7sCpg5g
https://youtu.be/UNlAWa1ACTk
https://youtu.be/9fLZpd3yPEU
https://youtu.be/FRgkMNDfu5U

https://flic.kr/s/aHsmSpF7qw
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα