ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Η επιτυχία της απεργίας έστειλε το πρώτο μήνυμα
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την απεργία της 26ης Οκτωβρίου

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα έσπασαν ξανά τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους.

Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε, με συμμετοχή σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, με σχεδόν καθολική συμμετοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επιτυχία της σημερινής απεργίας, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά».

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Ήταν προκλητική η στάση της κυβέρνησης που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων με ΜΑΤ, αύρες, αστυνομικούς και πρόστιμα για να καταστείλουν το απεργιακό μήνυμα, για να χτυπήσουν τη σημερινή απεργία που πραγματοποιείται με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.

Επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση νόμιζαν πως μαζί τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ που την επέβαλαν με ΜΑΤ, κλούβες και νοθεία την άνοιξη, θα μετέτρεπαν τη μάσκα σε φίμωτρο, όταν την ίδια στιγμή φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Φώτο & Video από την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή Απεργία

https://youtu.be/qccI7sCpg5g
https://youtu.be/UNlAWa1ACTk
https://youtu.be/9fLZpd3yPEU
https://youtu.be/FRgkMNDfu5U

https://flic.kr/s/aHsmSpF7qw
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντάξεις
Ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Απριλίου 2026 - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
Νωρίτερα στα ΑΤΜ τα χρήματα λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα
Ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Απριλίου 2026 - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
κεφτεδάκια
Κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο: Μια ελαφριά και γευστική επιλογή
Όταν τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο αντί να τηγανίζονται, το πιάτο γίνεται ακόμη πιο υγιεινό, χωρίς να χάνει σε γεύση ή ζουμερή υφή.
Κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο: Μια ελαφριά και γευστική επιλογή