Προσλήψεις αναπληρωτών: Κραυγή αγωνίας για τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει»

Να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής. 

Ακολουθεί το κείμενο:

Γνωρίζουμε πως πολλοί γονείς περιμένουν εναγωνίως την πρόσληψη εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους.

Ομοίως, και εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, είτε για τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας είτε για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Τα κενά ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, απλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Ούτε εμείς έχουμε σαφή ενημέρωση γι' αυτό.

Τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν 7/12 και στόχος είναι ως τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να λειτουργήσει σωστά και χωρίς βασικές ελλείψεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, αλλά σας θέλουμε κι εσάς δίπλα μας, για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως όλοι μαζί, αν ακουστούμε, θα τα καταφέρουμε.

Μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στους εξής αριθμούς:

2103443316, 2103442000, 2103442796.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε κοινοποιήσεις σε σελίδες και ομάδες του facebook αλλά και σε ιστοσελίδες, ώστε να διαδοθεί το θέμα αυτό. Προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

Βιώνουμε φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες όμως δε θα πρέπει για κανένα λόγο να εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση κι εξέλιξη των παιδιών σας.

Ως εκπαιδευτικοί ή/ και ως γονείς γνωρίζουμε τις ανάγκες των παιδιών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες και ταυτοχρόνως αναγνωρίζουμε τη μεγαλύτερή τους ανάγκη, για εξατομικευμένη διδασκαλία και συμβουλευτική, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Υπάρχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της τάξης. Τα σχολεία είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίση μεταχείριση, διότι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, γιατί "η ισχύς εν τη ενώσει".

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου
Αίτημα ΟΛΤΕΕ προς την Πολιτεία: Νομοθετική αποκατάσταση για τη διετία της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών (2013–2015)
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου
Χαρούμενοι τουρίστες σε αυτοκίνητο με θέα τη θάλασσα, επωφελούμενοι από τα νέα vouchers έως 300 ευρώ για διακοπές το 2026
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Οι προθεσμίες, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις και τα «κλειδιά» των κρατήσεων
Πλησιάζουν τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ: Πώς θα εξασφαλίσετε δωμάτιο και φθηνά ακτοπλοϊκά στον Κοινωνικό Τουρισμό
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Οι προθεσμίες, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις και τα «κλειδιά» των κρατήσεων
νταντάδες της γειτονιάς
Σύνταξη πριν τα 67 για μητέρες με ανήλικο: Ποιες ασφαλισμένες «κλειδώνουν» την έξοδο με ευνοϊκά όρια
Πώς διασφαλίζεται η έξοδος στη σύνταξη πριν από το γενικό όριο των 67 ετών
Σύνταξη πριν τα 67 για μητέρες με ανήλικο: Ποιες ασφαλισμένες «κλειδώνουν» την έξοδο με ευνοϊκά όρια