Εκπαιδευτικοί: Γιατί καθυστερεί το υπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης;
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να προβεί άμεσα σε προσλήψεις παράλληλης στήριξης και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης καθώς και την κάλυψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών αναγκών, για την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας στις σχολικές μας μονάδες και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γιατί καθυστερεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης; Τεράστιες οι εκπαιδευτικές ανάγκες»

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης. Τη φετινή σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί δύο φάσεις προσλήψεων παράλληλης στήριξης, στις 25 Αυγούστου και στις 6 Οκτωβρίου, δίχως ωστόσο να έχουν καλυφθεί όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα κενά σ’ αυτή την κατηγορία είναι πολυάριθμα, αφού μόνο οι μισές αιτήσεις έχουν καλυφθεί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει «μισή» και «μερική» υποστήριξη μαθητών καθώς ένας εκπαιδευτικός έχει τοποθετηθεί για δύο μαθητές. Δυστυχώς μαζί με τα πολυάριθμα κενά στην παράλληλη στήριξη, δυο μήνες μετά το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, δεν έχουν καλυφθεί με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και πολλά τμήματα ένταξης!

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να δείξει επιτέλους υπευθυνότητα και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις παράλληλης στήριξης και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης καθώς και την κάλυψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών αναγκών, για την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας στις σχολικές μας μονάδες και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών