Εκπαιδευτικοί: Γιατί καθυστερεί το υπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης;
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να προβεί άμεσα σε προσλήψεις παράλληλης στήριξης και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης καθώς και την κάλυψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών αναγκών, για την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας στις σχολικές μας μονάδες και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γιατί καθυστερεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης; Τεράστιες οι εκπαιδευτικές ανάγκες»

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης. Τη φετινή σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί δύο φάσεις προσλήψεων παράλληλης στήριξης, στις 25 Αυγούστου και στις 6 Οκτωβρίου, δίχως ωστόσο να έχουν καλυφθεί όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα κενά σ’ αυτή την κατηγορία είναι πολυάριθμα, αφού μόνο οι μισές αιτήσεις έχουν καλυφθεί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει «μισή» και «μερική» υποστήριξη μαθητών καθώς ένας εκπαιδευτικός έχει τοποθετηθεί για δύο μαθητές. Δυστυχώς μαζί με τα πολυάριθμα κενά στην παράλληλη στήριξη, δυο μήνες μετά το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, δεν έχουν καλυφθεί με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και πολλά τμήματα ένταξης!

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να δείξει επιτέλους υπευθυνότητα και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις παράλληλης στήριξης και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης καθώς και την κάλυψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών αναγκών, για την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας στις σχολικές μας μονάδες και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ