ΔΑΚΕ: Απαντήσεις για τη μη χορήγηση αδειών μετακίνησης σε εκπαιδευτικούς
«Τον μέμφονται για την υπευθυνότητά του» - Η απάντηση της ΔΑΚΕ για την άρνηση του προέδρου της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης

Εκτενή ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σχετικά με την άρνηση του προέδρου του σωματείου να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης σε εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά:

Με ιδιαίτερη έκπληξη, διαβάσαμε την καταγγελία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ κ. Δανδίκα Χρήσιμου ότι αρνείται να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. για τους σκοπούς του Σωματείου. Τον ειρωνεύονται, γιατί υπέβαλε αίτημα στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να του απαντήσουν γραπτά, αν είναι θεσμικά-νομικά αρμόδιος να εκδίδει Βεβαιώσεις μετακίνησης. Με άλλα λόγια, τον μέμφονται για την υπευθυνότητά του. Κατηγορείται και δυσφημείται ο Πρόεδρος, λες και είναι αυτός που επέβαλε το lockdown και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Κι αναρωτιόμαστε, που ζουν άραγε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ; Δε ζούνε κι αυτοί στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει αγγίξει τα χίλια κρούσματα ημερησίως και τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στ’ όριά τους; Δε ζούνε στη Θεσσαλονίκη, την οποία σπεύδουν να συντρέξουν γιατροί και νοσηλεύτριες από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους τις Μ.Ε.Θ. της πόλης μας; Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία δεν δύναται να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους ν’ αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό το δεύτερο lockdown οι εργαζόμενοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους με Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας, η οποία εκδίδεται μέσω του πληροφορικού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν ευθέως από τον Πρόεδρο, να παραβιάσει τα απαγορευτικά μέτρα, δηλαδή να παρανομήσει. Βλέπουν παντού χίμαιρες, καθώς του καταλογίζουν απόπειρα παρεμπόδισης(!) της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Πραγματικά, απορούμε γιατί απαιτούν Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας από τον Κ. Δανδίκα, όταν μπορούν να στείλουν το γνωστό SMS-μετακίνηση σε¨γιατρό¨, το οποίο έστειλαν τα μέλη και ο Γενικός Γραμματέας κόμματος, παραβιάζοντας την απαγόρευση, η οποία ίσχυε για όλους τους πολίτες του Ελληνικού κράτους. Λες κι όσοι δεν κάναμε πορεία ή επαναστατικό ακτιβισμό τύπου Βαρουφάκη την 17η Νοεμβρίου, δεν είμαστε δημοκράτες και δεν τιμούμε τη μνήμη των νεκρών αγωνιστών για την ελευθερία και τη δημοκρατία! Κι εν τέλει, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη παραβίασης των απαγορευτικών μέτρων;

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
Σφοδρές καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα από απόφοιτο Λυκείου: «Η παιδεία έχει εκφυλιστεί σε αποστήθιση και εξετασιοκεντρικότητα»
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
lefkovits
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη σύλληψη του Πέτρου Λεύκοβιτς μετά την καταδίκη του για βιασμό της κόρης του
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!