Εκπαιδευτικοί: «Όχι» στον αυταρχισμό και την καταστολή. Να αφεθεί ελεύθερος ο Ηλίας Σμήλιος
Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου για τον αυταρχισμό και την άγρια καταστολή της κυβέρνησης και για τον Ηλία Σμήλιο και για όλους τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου καταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» προσπάθησε να επιβάλλει ένα καθεστώς αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής, καταπατώντας ολοφάνερα ακόμη και τον σκληρό πυρήνα των συνταγματικών ελευθεριών, απαγορεύοντας τον εορτασμό για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Ο σύλλογος χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που μπροστά στον φόβο του προστίμου, της σύλληψης, των χημικών και των γκλοπ αντιστάθηκαν και συμμετείχαν στην πορεία και απαιτεί την απαλλαγή όλων των συλληφθέντων, και του Ηλία Σμήλιου, από κάθε δίωξη και την ακύρωση όλων των προστίμων.

Ψήφισμα ενάντια στον αυταρχισμό και την άγρια καταστολή της κυβέρνησης.

Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και παύση κάθε δίωξης εναντίων τους

Η κυβέρνηση με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» προσπάθησε να επιβάλλει ένα καθεστώς αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής, καταπατώντας ολοφάνερα ακόμη και τον σκληρό πυρήνα των συνταγματικών ελευθεριών.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, είπαν ότι πρέπει να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αυτούς που δολοφονήθηκαν, που βασανίστηκαν και μας έδωσαν πρόσωπο, όνομα και αύριο, δηλώνοντας παράλληλα με μαχητικό τρόπο ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι μια αποστειρωμένη ανάμνηση αλλά ατομικό και κοινωνικό χρέος , που στρέφει το βλέμμα  πάντα στα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, στη μάχη που δίνουμε για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά κι αντιεκπαιδευτικά μέτρα, στη μάχη που δίνουμε για Ψωμί - Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία, για να μην στοιβάζονται άνθρωποι στα ΜΜΜ, για να υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να υπάρχουν ΜΕΘ, δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού για όλους, για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι απ' την ασυδοσία του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που επιστράτευσαν την μνήμη τους ώστε να μην επαναλαμβάνονται  οι εφιάλτες του χτες  στο αύριο! Όλους αυτούς που δήλωσαν με τη στάση τους, ότι η μνήμη του Πολυτεχνείου είναι πάνω απ' όλα ένα ισχυρό εμβόλιο κατά της επιβολής και της ανελευθερίας, ένα ισχυρό εμβόλιο κατά του θανάτου και απαραίτητη διανοητική τροφή για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς κι αξιοβίωτης ζωής!

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που μπροστά στον φόβο του προστίμου, της σύλληψης, των χημικών και των γκλοπ αντιστάθηκαν και συμμετείχαν στην πορεία, γιατί αντιλήφθηκαν ότι παράλληλα με τον κορωνοϊό , αυτό που επίσης φοβίζει είναι η μάσκα που αυτός φορά και λέγεται υποκρισία και δίχως όρια  επικοινωνιακή προπαγάνδα , το πρόσωπο που αυτός αποκτά και λέγεται απολυταρχισμός και αυθαιρεσία,  φτώχεια, χαμένα όνειρα και ζωή για μας, τον διπλανό μας, για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας.

Απ' την άλλη μεριά καταγγέλλουμε την απροκάλυπτα ωμή επίθεση ,για ακόμη μια φορά , της κυβέρνησης , δια μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών της, ενάντια σε όσους τόλμησαν έστω να αμφισβητήσουν το προνόμιο της απόλυτης αλήθειας των "σύγχρονων σωτήρων", σε όσους τόλμησαν να κατέβουν στους δρόμους του αγώνα, να  διεκδικήσουν τα αυτονόητα και να δώσουν ανάσα στα  επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα, τη νεολαία και στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη και την εντελώς απρόκλητη σύλληψη του συναδέλφου μας δασκάλου Ηλία Σμήλιου, Γενικού Γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό ολόκληρης οικογένειας στα Σεπόλια, τη σύλληψη δύο μελών της καθώς και ενός φοιτητή κάτω από το σπίτι τους, την ώρα που διαλυόταν η συγκέντρωση στο σταθμό Λαρίσης. Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις φοιτητών και συνδικαλιστών  που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Η Κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες! Αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του σήμερα: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Όμως , παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια βιασμού της λογικής και της ιστορικής μνήμης , παρά τις αντλημένες απ' το σκοτεινό πολιτικό παρελθόν απαγορεύσεις , παρά την καλλιέργεια του φόβου και του αυταρχισμού , τα προτάγματα του Πολυτεχνείου διατηρούνται ανεξίτηλα , τα δίκαια των πανανθρώπινων αξιών στέκουν αναλλοίωτα , φέγγουν εμπρός  , σκορπούν τον ζόφο και οδηγούν με τη σειρά τους σε νέα Πολυτεχνεία!  

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών, την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους καθώς και την διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών  προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Συνεχίζουμε στον δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Οργανώνουμε πιο αποφασιστικά την απεργία της 26ης Νοέμβρη. Να παλέψουμε για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

ΨΗΦΙΣΜΑ  για τον Ηλία Σμήλιο και για όλους τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, κράτος τρόμου και καταστολής : έτσι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χιλιάδων λαού,  η  μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες  λαού, εργαζομένων, νεολαίας και δημοκρατικών πολιτών  σε συγκεντρώσεις και πορείες  σε όλη τη Ελλάδα τίμησαν   την εξέγερση του  Πολυτεχνείου και διακήρυξαν ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τα αιτήματα και τους αγώνες του σήμερα.

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης όπου  τηρήθηκαν  με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.  Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

Συνέλαβαν, εντελώς αναίτια,  διαδηλωτές, ανάμεσά τους το  δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για τη χουντικής έμπνευσης δράση τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες στους συλληφθέντες. Καταγγέλλουμε την επιβολή των οικονομικών προστίμων και ιδιαίτερα την επιβολή του προστίμου των 3000 ευρώ στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο επιπρόσθετα στο πρόστιμο των 300 ευρώ , το οποίο επιβλήθηκε σε δεύτερο χρόνο μετά τη σύλληψή του προκειμένου να δικαιολογήσει τη σύλληψη και την κατηγορία του.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου από κάθε δίωξη και την ακύρωση όλων των προστίμων.

Χτες, σήμερα και κάθε μέρα το μάθημα του Ηλία αρχίζει από «Α»:  Αντίσταση, Αγώνας, Αξιοπρέπεια

ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Να διαγραφούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν!

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών