Ψήφισμα για τους 6 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και του δασκάλου Η. Σμήλιου
Εκπαιδευτικοί του συλλόγου ΠΕ ο "Αριστοτέλης": Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους.

Οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου ΠΕ ο "Αριστοτέλης" απαιτούν να την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου,την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση κάθε προστίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης  όπου τηρήθηκαν με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

Στις αντιδράσεις των μελών του κινήματος συνέλαβαν 6 διαδηλωτές, ανάμεσά τους το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου εκπαιδευτικώνΠ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους. Όλους τους συλληφθέντες τους χρέωσαν με κατηγορίες παντελώς ανυπόστατες και επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορονοϊό για να περάσει μια σειρά αντιδραστικά μέτρα.  Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου,την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση κάθε προστίμου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών