Ψήφισμα για τους 6 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και του δασκάλου Η. Σμήλιου
Εκπαιδευτικοί του συλλόγου ΠΕ ο "Αριστοτέλης": Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους.

Οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου ΠΕ ο "Αριστοτέλης" απαιτούν να την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου,την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση κάθε προστίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης  όπου τηρήθηκαν με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

Στις αντιδράσεις των μελών του κινήματος συνέλαβαν 6 διαδηλωτές, ανάμεσά τους το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου εκπαιδευτικώνΠ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους. Όλους τους συλληφθέντες τους χρέωσαν με κατηγορίες παντελώς ανυπόστατες και επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορονοϊό για να περάσει μια σειρά αντιδραστικά μέτρα.  Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου,την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση κάθε προστίμου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
επιγραφη
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
Το ποιητικό μήνυμα του Σοφύτου από τον 2ο αιώνα π.Χ. φωτίζει την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην Κεντρική Ασία
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ