Αναπληρωτές-Θεσσαλονίκη: Αυθαίρετες τοποθετήσεις καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί
Σε μια σοβαρή καταγγελία για παράνομες, αυθαίρετες και καταχρηστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών προχώρησε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Παράνομες, αυθαίρετες και καταχρηστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. «Η ΔΔΕ χωρίς να λάβει υπόψη τις προτιμήσεις των συναδέλφων, τη σειρά κατάταξης τους καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και με την πρόφαση της ομαδοποίησης των σχολείων προχώρησε σε αυθαίρετες τοποθετήσεις με κύριο κριτήριο το «κούμπωμα» των λειτουργικών κενών με το υποχρεωτικό ωράριο των συναδέλφων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αυτό, όπως αναφέρει, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί αναπληρωτές να τοποθετούνται σε σχολεία που ούτε καν δήλωσαν ή ήταν χαμηλά στις προτιμήσεις τους  και στα σχολεία που δήλωσαν να έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι που στη σειρά κατάταξης ήταν πιο πίσω, ακόμη και σε μεταγενέστερη φάση πρόσληψης!

Ακολουθεί η καταγγελία:

Καταγγέλλουμε τη διευθύντρια της  ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για παράνομες αυθαίρετες και καταχρηστικές τοποθετήσεις συναδέλφων αναπληρωτών.

Η ΔΔΕ χωρίς να λάβει υπόψη τις προτιμήσεις των συναδέλφων, τη σειρά κατάταξης τους  καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και με την πρόφαση της ομαδοποίησης των σχολείων προχώρησε σε αυθαίρετες τοποθετήσεις  με κύριο κριτήριο το «κούμπωμα» των λειτουργικών κενών με το υποχρεωτικό ωράριο των συναδέλφων.

Συνάδελφοι αναπληρωτές έχασαν σχολεία της προτίμησής τους όχι γιατί δεν είχαν τα μόρια αλλά γιατί αυτοί είχαν ωράριο π.χ. 21 ώρες και το λειτουργικό κενό του σχολείου ή της ομάδας σχολείων που επέλεξαν ήταν 23 ή και το αντίστροφο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αναπληρωτές να τοποθετούνται σε σχολεία που ούτε καν δήλωσαν ή ήταν χαμηλά στις προτιμήσεις τους  και στα σχολεία που δήλωσαν να έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι  που στη σειρά κατάταξης ήταν πιο πίσω , ακόμη και σε μεταγενέστερη φάση πρόσληψης.

Οι συνάδελφοι δεν προειδοποιήθηκαν ότι θα τοποθετηθούν σύμφωνα με το ωράριό τους   ώστε να κάνουν άλλου είδους δήλωση προτίμησης .

Καλούμε τη ΔΔΕ να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους και να επανέλθει με τοποθετήσεις που θα γίνουν  με διαφανή και νόμιμα κριτήρια χωρίς να προξενείται αναστάτωση και ανασφάλεια στις ζωές τόσων οικογενειών και δυσλειτουργία στα σχολεία.

Η Α ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/11 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11 ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η Πρόεδρος - Τραγάκη Δήμητρα

Ο Γραμματέας - Δημήτρης Καραμανλής

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr