Thumbnail
Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αποχαιρετούν με σεβασμό τον πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ και Ομότιμο Καθηγητή Δημήτρη Φατούρο

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την απώλεια του Δημήτρη Φατούρου

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με σεβασμό έναν δικό του άνθρωπο, ένα εκλεκτό  μέλος της οικογένειάς του, τον πρώην Πρύτανη (1983-1988), Ομότιμο Καθηγητή Δημήτρη Φατούρο. Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου αρχιτέκτονα ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πορεία του Αριστοτελείου.

Ο Δημήτρης Φατούρος, χαρισματικός και πολυπράγμων, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, εμπνέοντας με τον λόγο και το έργο του πολλές γενιές αρχιτεκτόνων. Πανεπιστημιακός, αρχιτέκτονας, εικαστικός και συγγραφέας, ο Δημήτρης Φατούρος έχαιρε διεθνούς αναγνώρισης, ενώ διετέλεσε και Υπουργός Παιδείας.

Δάσκαλος της Αρχιτεκτονικής, παρέμεινε πάντα κοντά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου και τους φοιτητές του. Η δημιουργική ακαδημαϊκή του διαδρομή και το πολύπλευρο έργο του αποτελούν πυξίδα για την οικογένεια του Αριστοτελείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα