Εκλογές αιρετών: Αποσύρθηκαν τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη" καλεί την Α' Διεύθυνση Αθήνας να κάνει ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές αιρετών

Τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας έχουν αποσυρθεί δηλώνει ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη" και καλεί την Διεύθυνση να πράξει όπως οφείλει να κάνει ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων. Καλεί όλους του εκπαιδευτικούς να απέχουν καθολικά από τις "Ψευδοεκλογές".

Για την μαζική και ταυτόχρονη αποχή καλεί σε συνεννόηση όλους τους συλλόγους της Α΄ Αθήνας ώστε να συνυπογράψουν κοινό αίτημα προς τη Διεύθυνση, για την ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων και να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Με βάση την απόφαση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και της ΔΟΕ αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές. Αυτό έχει υποχρέωση να το επικυρώσει και τυπικά ο Δ/ντής  Εκπ/σης Α΄ Αθήνας.

 

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας προβλέπεται τα εξής :

«Άρθρο 21 - Νόμος 2690/1999 - Ανάκληση

1. Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της.

2. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.»

Επιπροσθέτως  η ανακήρυξη της Δ/νσης σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι αφορά τις εκλογές στις 4/11. Κατά συνέπεια και τυπικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου,  με τους όρους της τροπολογίας «Κεραμέως» που άλλαξε τα δεδομένα, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  και προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7/11. Σε κάθε περίπτωση οι όροι διεξαγωγής των εκλογών, δεν νοείται να αλλάζουν, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Επομένως η Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας υποχρεούται να ακυρώσει – ανακαλέσει  την ανακήρυξη των υποψηφίων  που έκανε.

Ως Σύλλογος απαιτούμε από το Δ/ντή Εκπαίδευσης να προχωρήσει  στην πράξη ανάκλησης για να κλείσει και τυπικά η ακύρωση των εκλογών παρωδία. Διαδικασία στην οποία προχώρησαν και άλλες Δ/νσεις.

Kαλούμε σε συνεννόηση όλους τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ της Α΄ Αθήνας, ώστε να μην επιτρέψουμε τις ηλεκτρονικές κάλπες. Με βάση όλα τα παραπάνω, να συνυπογράψουμε κοινό αίτημα προς τη Διεύθυνση, για την ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων και να πραγματοποιήσουμε κοινή παράσταση σήμερα ή σήμερα Πέμπτη 5/11 αργά το μεσημέρι ή αύριο Παρασκευή 6/11 στη Δ/νση σε ώρα που θα συμφωνηθεί.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
imaUPFM
Πανεπιστημίο Πατρών: Ειδικό αφιέρωμα του UPFM για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη
Ειδικό αφιέρωμα του UPFM για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη - Τρίτη 17 Ιουνίου, 11:00-13:00
Πανεπιστημίο Πατρών: Ειδικό αφιέρωμα του UPFM για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη