Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της 171/2.11.2020, με αφορμή τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, εξέδωσε με ομόφωνη απόφασή της το ακόλουθο ψήφισμα:
«Ο βάναυσος προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και η Πολιτεία να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από τους φορείς της βίας, του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού.
Δεν αρκούν λόγοι καταδίκης. Χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα, που αφορούν στην επαρκή φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων. Δράσεις και μέτρα που θα υλοποιηθούν με ευθύνη των πανεπιστημιακών οργάνων, αλλά θα χρηματοδοτηθούν από μια Πολιτεία που κατανοεί τις υποχρεώσεις της και δεν παρακολουθεί αμήχανη».
Η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.
Καθηγήτρια Ελ. Συμεωνίδου–Καστανίδου
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ