Προσλήψεις αναπληρωτών: Kενά και ελλείψεις στα σχολεία
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κώστας Σωτηρίου" καταγγέλλει αφανείς ελλείψεις στα σχολεία. Τραγέλαφος οι τρίμηνες προσλήψεις αναπληρωτών

Λογιστική κάλυψη των κενών αδιαφορώντας και καταπατώντας κάθε παιδαγωγική αρχή και λογική στη σύνταξη των προγραμμάτων προκειμένου να επιβάλουν τη λειτουργία των σχολείων με τις λιγότερες δυνατές προσλήψεις εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κώστας Σωτηρίου"

Το Υπουργείο την Παρασκευή προχώρησε στις προσλήψεις 3μηνων συμβάσεων εκπαιδευτικών βασισμένο σε λογιστικά κι όχι μορφωτικά  οφέλη για να καλύψει τις άδειες που προέκυψαν από ευπαθείς ομάδες  εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο και με  τις προσλήψεις αυτές ομολογεί δημόσια ότι εκατοντάδες τάξεις πανελλαδικά δεν είχαν τα αυτονόητα: εκπαιδευτικό τάξης από την αρχή της σχ. χρονιάς, ολοήμερο σχολείο, όλες τις ώρες ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης , ειδικής αγωγής ή τμήματος υποδοχής  για όσα παιδιά τον χρειάζονται.. – Με βάση τα κενά που ανακοίνωσε η Δνση ομολογούν ότι 37 τάξεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟ  – ισοδυναμεί με 3 12θεσια σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ !!! από την αρχή της χρονιάς (29 τμήματα στην Α και 8 στη Β΄Αν Αττική) ενώ 13 τμήματα Νηπιαγωγείων (5 στην Α και 8 στη Β΄Αν Αττική ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ νηπιαγωγό και παρέμεινα μέχρι τώρα ΚΛΕΙΣΤΑ!!!) – Χιλιάδες ώρες μαθημάτων  χαμένες, σχολεία και οικογένειες σε πρόθυρα νευρικής κρίσης και η Υπουργός δε ντρέπεται και μας λέει ότι οι  καταλήψεις των μαθητών οδηγούν σε «χάσιμο»  μαθημάτων.

Το Υπουργείο καταδικάζει τους μαθητές σε συνεχή εναλλαγή προσώπων χωρίς να απαντά αν  οι ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου επιστρέψουν σε ένα τρίμηνο – και ποιος θα πάρει την ευθύνη γι΄αυτό;; Πώς άλλωστε θα επιστρέψουν αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε εμβόλιο, ούτε φαρμακευτική αγωγή έχει ολοκληρωθεί για τον COVID 19.

Το Υπουργείο  μετά τη χρόνια αναπλήρωση χιλιάδων εκπαιδευτικών εισάγει ως ο χειρότερος εμπνευστής και «εκτελεστής»  εργοδότης τις 3μηνες συμβάσεις, εξευτελίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών, ελαχιστοποιεί το μισθό ( κόστος) , άδειες, αποζημίωση, αποκλείει τη πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας.

Το Υπουργείο στην  Ανατολική Αττική  και στο σύλλογό μας συγκεκριμένα ομολογεί αυτά που φωνάζουμε εδώ και  2 μήνες.

Το Υπουργείο «ξέχασε» εντελώς  να στείλει ΠΕ 60 παράλληλης στήριξης. Στο 2ο Ν/Γ Αναβύσσου και άλλα σε άλλα  Ν/Γ εκπαιδευτικοί, γονείς, και μαθητές θα συνεχίσουν να παλεύουν αβοήθητοι.

Η Διεύθυνση Αν. Αττικής  στην πάγια και προσφιλή πλέον  τακτική της εκτός του ότι δε ζητά όλα τα αναγκαία κενά για το σύνολο των αναγκών βλέπε Γ΄ Φάση προσλήψεων που ζήτησε και πήρε 1 δάσκαλο για την Α΄ Ανατολικής Αττικής !!!

 

Η Διεύθυνση Αν. Αττικής  συνεχίζει να αποκρύπτει κενά

  • Όπως απέκρυψε σε προηγούμενη φάση κενά ολοημέρων σε πολλά Δ.Σ. και παράλληλης στα νηπιαγωγεία μας ( 2ο Ν/Γ Αναβύσσου, 4ο Ν/Γ Καλυβίων & 4ο Ν/Γ Λαυρίου)

  • Στην πρώτη κοινοποίηση κενών  απέκρυψε  το κενό ΠΕ 70 στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου που αφορά εκπαιδευτικό τάξης  και το κενό ΠΕ6Ο στο 4ο Παιανίας για τη λειτουργία του 2ου  ολοήμερου τμήματος του και τα εμφάνισε μετά  από παρέμβαση του Συλλόγου.

Οι μισοί συνάδελφοι  ΠΕ 70 που προσλήφθηκαν προχθές με 3μηνες συμβάσεις  στην Α΄ Ανατολικής Αττικής είναι για να καλύψουν κενά -ευπαθών ομάδων- τάξεων του συλλόγου μας που βασανίζονται από την αρχή της χρονιάς. Βλέπε: 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου ( 4 κενά) , 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, Δ.Σ.  Κιτσίου, 1ο Δ.Σ. Κερατέας (2 κενά), 1ο  & 2ο Δ.Σ. Παιανίας, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων, Δ.Σ Παλαιάς Φώκαιας.

Αντίστοιχα πάλι τα περισσότερα κενά-προσλήψεις ΠΕ60  αφορούν τα  4  κενά που εμείς γνωρίζουμε  για το σύλλογό μας 1ο Ν/Γ Αναβύσσου, Ν/Γ Αγ. Μαρίνας , 2Ο Ν/Γ Λαυρίου, 4ο Ν/Γ Παιανίας.

Η κατάσταση πάλι θα είναι έκρυθμη αν συνάδελφοι- και με το δίκιο τους- δεν αναλάβουν υπηρεσία είτε αν προκύψουν νέα κενά.

Ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ακάλυπτα δεκάδες κενά παράλληλης στήριξης, 5 ΤΕ και ολοήμερα σχολεία, ώρες ειδικοτήτων.

Τραγέλαφος και απελπισία στα σχολεία  δημιουργείται για την κάλυψη κενών που αρχικά  χαρακτηρίζονται COVID  και μετά μετατρέπονται σε κανονικά!!!  Σε πολλές από τις περιπτώσεις που είχαμε εγκυμονούσες αναπληρώτριες η διεύθυνση αρνούνταν παρά τις πιέσεις του συλλόγου μας μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα να τις δηλώσει  ως κανονικά κενά για  την Γ ΄φάση προσλήψεων.   Τώρα που η άδεια τους μετατράπηκε σε αναρρωτική γιατί μπήκαν σε άδεια κύησης αρνείται να τα καλύψει ξανά ως κενά COVID.  «Αναμένει» όπως μας ενημέρωσε στην τελευταία παρέμβαση του συλλόγου την Πέμπτη 15/10 αν και πότε θα προκύψουν επιστροφές από άδειες μόνιμων συναδέλφων είτε -πολύ χειρότερα- επιδίδεται σε μία προσπάθεια νέων περικοπών μετακινώντας μονοπρόσωπα συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες.

Ενημερωθήκαμε ότι έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση να μετακινήσει  αυθαίρετα αναπληρωτές που έχουν τοποθετηθεί για ολοήμερα για να καλύψουν κενά δασκάλων τάξης  διαλύοντας τη λειτουργία των σχολείων που έχουν συμπληρωθεί.

Προσπαθεί ο διευθυντής εκπαίδευσης και ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων -που έχει την ευθύνη δήλωσης κενών- να εφαρμόσουν στη χειρότερη μορφή της τη λογιστική κάλυψη των κενών αδιαφορώντας και καταπατώντας κάθε παιδαγωγική αρχή και λογική στη σύνταξη των προγραμμάτων προκειμένου να επιβάλουν τη λειτουργία των σχολείων με τις λιγότερες δυνατές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αυτή η κατάσταση είναι καταστροφική για τη λειτουργία των σχολείων για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και οδηγεί  στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ωραρίων των εκπαιδευτικών και σε σκηνές καθημερινής τρέλας στα σχολεία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής 2021: Πως θα κινηθούν οι βάσεις

Τουρισμός για όλους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κλειστά Σχολεία λόγω καύσωνα την Πέμπτη - Που κλείνουν

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

kyrillos.jpg
Επίθεση με βιτριόλι: Κινδύνευσε να χάσει το μάτι του ο Μητροπολίτης Κηφισιάς
Ένα βήμα πριν χάσει το ένα του μάτι βρέθηκε ο μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος, μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη, το...
Επίθεση με βιτριόλι: Κινδύνευσε να χάσει το μάτι του ο Μητροπολίτης Κηφισιάς
πανεπιστήμιο αιγαιου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση στις αιτήσεις έως τις 26 Ιουνίου - Ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ -...
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
kerameos maska
Ο «διάλογος» ως κακόγουστο αστείο και άσκηση υποκρισίας και θράσους
Ο διάλογος με την εντυπωσιοθηρία, την υποκρισία, την προκλητική αλαζονεία και την πολιτική απρέπεια που εκπροσωπεί η κυρία Κεραμέως είναι εξαρχής...
Ο «διάλογος» ως κακόγουστο αστείο και άσκηση υποκρισίας και θράσους
kinitopoiisi diorismoi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας την Τρίτη
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς και τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών - Κάλεσμα του ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας την Τρίτη