Αστυνομικοί έλεγχοι σε μαθητές: «Σε ποια χώρα εμποδίζεται ο πολίτης να διεκδικεί τα αυτονόητα;»
Τους αστυνομικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και την παρεμπόδισή τους από το να φτάσουν στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο, καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου

Τη στάση της αστυνομίας στο μετρό του Αγίου Αντωνίου, όπου άνοιγε τσάντες μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατευθύνοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί «εμποδίζαν την προσέγγιση στον σταθμό σε περίπτωση μη συμμόρφωσης», ενώ νέα αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν στον σταθμό Ομόνοιας, κι επί της οδού Πανεπιστημίου.

«Σε ποια χώρα εμποδίζεται ο πολίτης να ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράζεται, να απεργεί, να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα: υγεία και παιδεία;», διερωτάται μεταξύ άλλων η Ένωση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλει την πρωτοφανή και άκρως εκφοβιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυνάμεις αστυνομικών άνοιγαν τσάντες κι έκαναν σωματική έρευνα σε ανήλικους μαθητές, γονείς και απεργούς εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν κατά την αναχώρησή τους από τον σταθμό του μετρό Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι προκειμένου να συμμετάσχουν στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Εμποδίζαν την προσέγγιση στον σταθμό σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την έξοδο μας στον σταθμό Ομόνοιας, κι επί της οδού Πανεπιστημίου, νέα μπλόκα από αστυνομικές δυνάμεις παρακώλυαν την πρόσβασή μας στα Προπύλαια απαιτώντας να επιδείξουμε τις τσάντες μας,. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες μας λάβαμε την απάντηση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρούσαν σε προσαγωγές σύμφωνα με εντολή ανώτερης αρχής.

Αλήθεια σε ποια χώρα νοείται να γίνεται σωματική έρευνα σε ανήλικα κι ανυπεράσπιστα παιδιά; Σε ποια χώρα στήνουν μπλόκα σε ελεύθερους πολίτες και εμποδίζουν την πρόσβαση στα Μ.Μ.Μ. και την ελεύθερη διέλευση στον δρόμο; Σε ποια χώρα εμποδίζεται ο πολίτης  να  ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράζεται, να απεργεί, να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα: υγεία και παιδεία!!!

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έξω από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ., συνεχίζει ακάθεκτο να παραδίδει  βιωματικά μαθήματα δημοκρατίας σε  ανήλικους μαθητές χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξουν τα βιβλία τους. Με εργαλεία την ακαμψία, την αδιαλλαξία, την καταστολή στοχεύουν στο φόβο και στην υποταγή.  Μόνο που ξεχνούν πως είναι νομοτέλεια, μετά την ύβρη της εξουσίας να ακολουθεί πάντα η τίσις και η νέμεσις...

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Νέοι 5.500 Διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση - Πότε θα γίνουν

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ