Εκατοντάδες οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΔΠΕ Β΄ Αθήνας
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Παραμένουν τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ακόμα και μετά την γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών – Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη τους με νέες μαζικές προσλήψεις – διορισμούς εκπαιδευτικών».

Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η  Τρίτη (γ΄) φάση πρόσληψης αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς εκατοντάδες παραμένουν ακόμα τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, γεγονός που καθιστά προβληματική την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της πανδημίας του ιού covid 19.

Συγκεκριμένα στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας κατά την Τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών προσλήφθηκαν: στη Γενική Αγωγή 11 εκπ/κοί ΠΕ60, 8 εκπ/κοί ΠΕ70,  1 εκπ/κός ΠΕ08, 2 εκπ/κοί ΠΕ11,  2 εκπ/κοί ΠΕ86, 3 εκπ/κοί ΠΕ91.01 ενώ στην Ειδική Αγωγή 1 εκπ/κός ΠΕ11, 3 εκπ/κοί ΠΕ60 (για ειδικά Νηπιαγωγεία), 8 εκπ/κοί ΠΕ60 (παράλληλης στήριξης), 7 εκπ/κοί ΠΕ70 – 71 (για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης) και 42 εκπ/κοί ΠΕ 70 – 71 (παράλληλης στήριξης).

Αυτή την στιγμή έχουμε τουλάχιστον 230 κενά παράλληλης στήριξης, 15 κενά στην ΕΑΕ (τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία), τουλάχιστον 15 κενά στη Δασκάλων ΠΕ70 και 10 κενά Νηπιαγωγών ΠΕ60 στη γενική αγωγή και δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αγγλικών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής και Φυσικής Αγωγής.

Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ένας επιπλέον δάσκαλος ΠΕ70 σε κάθε δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν λόγω αδειών και δεν υπάρχει ικανός αριθμός νηπιαγωγών στη διάθεση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την κάλυψη των αδειών των νηπιαγωγών συμπληρώνεται πλήρως η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας εξαιτίας της ανερμάτιστης και βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ και των εντολοδόχων της αρμοδίων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Ακόμα χειρότερα συνεχίζεται η απόλυτη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών συναδέλφων μας από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με:

  • την  μη ανάρτηση όλων των κενών που υπάρχουν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας,
  •  την απόκρυψη των κενών παράλληλης στήριξης και τη μη τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης ανά έναν μαθητή/μαθήτρια,
  • τις παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών με προφορικές εντολές και μηνύματα στα κινητά των συναδέλφων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Τέλος καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί ακόμα από το ΥΠΑΙΘ και τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται κατ΄οικόν ή εξ αποστάσεως διδασκαλία.  Το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  προσπαθούν υπογείως να λύσουν το πρόβλημα επιβάλλοντας το life steaming στους συναδέλφους που στα τμήματά τους υπάρχουν τέτοιοι μαθητές, παρόλο που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα έχουν καταδικάσει τέτοιες πρακτικές και στέκονται απέναντι στην  επιβολή ενός big brother μέσα σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας!!! Αυτοί είναι η ευαισθησία που δείχνει το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα πιο ευαίσθητους μαθητές της!!! Ντροπή, είναι το μόνο που έχουμε να πούμε!!!

Για όλα τα παραπάνω ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας Δρ Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο για τις ενέργειές του αυτές και τις ανάλγητες και αντιλαϊκές – αντιεργατικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης τις οποίες υλοποιεί. Καλούμε τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να προχωρήσουν σε άμεση καταγγελία των ενεργειών αυτών του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να μην εφαρμόζουν προφορικές εντολές της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και να ζητούν εγγράφως να τους κοινοποιηθεί η οποιαδήποτε εντολή του ζητιέται να εφαρμόσουν και να ειδοποιούν τα μέλη του Δ. Σ. του σωματείου που ανήκουν (του Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας δηλ. Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» & «Ο Περικλής»).

Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και Νηπιαγωγείων μας, δηλ. την κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
«"Σαν να μην πέρασε μια μέρα" η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων», υπογραμμίζει η ΚΝΕ με...
ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
υππεθ 2410
Υπ. Παιδείας: Υπάρχει ήδη νόμος για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Υπάρχει ήδη νόμος που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και ψηφίστηκε πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την απαλλαγή από το μάθημα των...
Υπ. Παιδείας: Υπάρχει ήδη νόμος για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Στεφανίδη: Υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ γάμων - Αποστομωτική απάντηση για τα ομοφοβικά σχόλια
«Εντωμεταξύ αυτοί με απειλούν με unfollow και εγώ τους μπλοκάρω μην και ξεχαστούν», σχολίασε η Κατερίνα Στεφανίδη σε όσους πραγματοποιούν ομοφοβικά...
Στεφανίδη: Υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ γάμων - Αποστομωτική απάντηση για τα ομοφοβικά σχόλια